Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Основи дистанційного зондування» здобувачами вищої освіти зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-04-82 Трохимець, С. М. та Прокопчук, А. В. (2018) Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Основи дистанційного зондування» здобувачами вищої освіти зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». [Методичне забезпечення]

[img]
Перегляд
Text
05-04-82.pdf

Download(10MB) | Перегляд

Анотація

Методичні вказівки складено відповідно до програми навчальної дисципліни «Основи дистанційного зондування» та призначено для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського рівня зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» денної та заочної форм навчання. Лабораторні роботи з дисципліни мають за мету ознайомити студентів з основними принципами опрацювання растрових зображень, навчити виконувати геометричне трансформування та орторектифікацію космічних знімків, формувати мозаїки зображень з метою створення географічно прив'язаної моделі для наступного топографічного або тематичного картографування. Використовувати профільні інструменти та цифрові моделі рельєфу для топографічного аналізу території, проводити дослідження території за зображеннями у різних зонах спектру. Для реалізації завдань лабораторних робіт студенти використовують спеціалізоване програмне забезпечення та широкий спектр вихідних даних у вигляді матеріалів багатозонального космічного знімання з різних знімальних систем, цифрових моделей поверхні та рельєфу, векторних шарів та іншої допоміжної інформації. В методичних вказівках наведено порядок виконання лабораторних робіт та приклади отриманих результатів.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-04-82, основи дистанційного зондування
Шифр: 05-04-82
За видами робіт: Лабораторні роботи
Тематики: Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво
Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво > 193 Геодезія та землеустрій
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Геодезії та картографії
Користувач, що депонує: libr_1 Г. М. Рожанчук
Дата внесення: 15 Черв 2018 08:33
Останні зміни: 15 Черв 2018 08:33
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/10005
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року