Біоіндикація стану гідроекосистем за морфологічними та цитогенетичними характеристиками гомеостазу риб

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Клименко, М. О. та Бєдункова, О. О. (2017) Біоіндикація стану гідроекосистем за морфологічними та цитогенетичними характеристиками гомеостазу риб. НЕ ВИЗНАЧЕНО. НУВГП, Рівне.

[img]
Перегляд
Text
Klimenko_Biedunkova (1).pdf

Download(15MB) | Перегляд

Анотація

У монографії представлено результати досліджень «відгуку» представників іхтіофауни на комбінації гідрохімічних параметрів річкових гідроекосистем в межах Рівненської області, що зумовлюються рядом природних та антропогенних чинників. Основну увагу приділено аналізу морфологічного та цитогенетичного гомеостазу риб, як чутливих індикаторів екологічного стану водойм. Запропоновано використання інтегральної шкали діагностики «здоров’я» річкових гідроекосистем за цитогенетичними порушеннями еритроцитів крові риб, що дозволяє вести прикладні дослідження з біомоніторингу. Робота адресована студентам і викладачам вищих навчальних закладів II – IV рівнів акредитації, аспірантам і науковим співробітника, фахівцям водного і рибного господарства, охорони природи.

Тип елементу : Монографія (НЕ ВИЗНАЧЕНО)
Ключові слова: біоіндикація, гідроекосистема, гомеостаз, риби
ISBN: 978-966-327-356-3
УДК: 504:574.58:597.2/.5
ББК: 28.081
Авторський знак: К 49
Бібліографічний опис: Клименко М. О. Біоіндикація стану гідроекосистем за морфологічними та цитогенетичними характеристиками гомеостазу риб : монографія / М. О. Клименко, О. О. Бедункова. – Рівне : НУВГП, 2017. – 302 с.
Тематики: Монографія
Користувач, що депонує: В. Є. Перелигіна
Дата внесення: 23 Жов 2018 11:24
Останні зміни: 23 Жов 2018 11:24
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/11722
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року