АНАЛІЗ ЛОКАЦІЙНИХ МЕТОДІВ ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ РУХУ МОБІЛЬНИХ РОБОТІВ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Квасніков, В. П. та Рудик, А. В. та Рудик, В. А. та Матей, М. І. (2018) АНАЛІЗ ЛОКАЦІЙНИХ МЕТОДІВ ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ РУХУ МОБІЛЬНИХ РОБОТІВ. ВІСНИК ІНЖЕНЕРНОЇ АКАДЕМІЇ УКРАЇНИ (2). с. 173-181.

[img]
Перегляд
Text
Аналіз локаційних методів визначення параметрів руху МР (Рудик А.В.).pdf.zax.pdf

Download(608kB) | Перегляд

Анотація

В статті проведений аналіз локаційних методів визначення параметрів руху мобільних роботів (ультразвукових, радарних та оптичних). З’ясовано, що на даний час підвищується як попит на сенсори для систем навігації, так і характеристики нових пристроїв – точність, надійність, компактність, еко-номічність, інтелектуальність, зменшення ціни компонентів. В розвитку систем навігації актуалізується тенденція розміщення в одному інтегральному корпусі і, за можливістю, на одному кристалі, мікромеханічних та мікроелектронних пристроїв, сенсорів температури, схем обробки та пристроїв, що виконують мікрооптичні функції. При вірному врахуванні властивостей та особливостей локаційного сенсора, характерних для даної технології, можна значно підвищити технічні параметри навігаційної системи щодо детектування нахилу, руху, положення, вібрації та удару. Проаналізовано вплив дестабілізуючих факторів (температура, тиск, вологість, шуми та завади) на процес вимірювання прискорення локаційними методами.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: локаційні методи, мобільний робот, ультразвуковий сенсор, радар, лідар, параметри руху, дестабілізуючі фактори, швидкість, прискорення
УДК: 621.317.08
Бібліографічний опис: Аналіз локаційних методів визначення параметрів руху мобільних роботів /В. П. Квасніков, А. В. Рудик, В. А. Рудик, М. І. Матей // Вісник Інженерної академії України. - 2018. - № 2. - С. 173-181.
Тематики: За напрямами > Усі спеціальності
Користувач, що депонує: С. В. Бойчук
Дата внесення: 28 Груд 2018 14:04
Останні зміни: 28 Груд 2018 14:04
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/12813
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року