Гурський, А. Й. та Hurskyi, A. Y. (2018) ЙОД – НЕЗАМІННИЙ МІКРОЕЛЕМЕНТ ОРГАНІЗМУ ЛЮДИНИ Й ТВАРИН, ЙОГО ВМІСТ У ПРИРОДНИХ ДЖЕРЕЛАХ І ПРОДУКТАХ ХАРЧУВАННЯ. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування (1(81)). с. 123-133.
|
Text
Vs8112 зах.pdf Download(190kB) | Перегляд |
Анотація
В статті наведено роль мікроелемента для нормального існування організму. Встановлено основні природні джерела йоду. Доведено, що з усіх існуючих у природі елементів йод є найзагадковішим і найбільш суперечливим за своїми властивостями.
Title in English
IODINE – IRREPLACEABLE MICROELEMENTS OF HUMAN AND ANIMAL ORGANISM, ITS CONTENT IN NATURAL SOURCES AND FOOD STUFF
English abstract
The article deals with a role of the microelements for normal existence of organism. The basic natural sources of iodine are set. It is well-proven that from all existing in the wild elements, an iodine is most enigmatic and contradictory on the properties.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | мікроелементи, джерела йоду, продукти харчування, екологія, щитоподібна залоза, йодиди, порушена екологія, microelements, sources of iodine, foodstuffs, ecology, thyroid, iodides |
УДК: | 664 |
Бібліографічний опис: | Гурський А. Й. Йод - незамінний мікроелемент організму людини й тварин, його вміст у природних джерелах і продуктах харчування / А. Й. Гурський // Вісник НУВГП. Сільськогосподарські науки : зб. наук. праць. - Рівне : НУВГП, 2018. - Ч. 1(81). - С. 123-133. |
Тематики: | Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2018 > Вісник 1 Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2018 Видання університету |
Користувач, що депонує: | С. Й. Гипчинська |
Дата внесення: | 17 Квіт 2019 11:12 |
Останні зміни: | 17 Квіт 2019 11:12 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/14677 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року