ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ПРІСНОВОДНОЇ ЖИВОЇ РИБИ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМИ НАССР

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Полтавченко, Т. В. та Богатко, Н. М. та Парфенюк, І. О. та Poltavchenko, T. V. та Bohatko, N. M. та Parfeniuk, I. O. (2018) ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ПРІСНОВОДНОЇ ЖИВОЇ РИБИ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМИ НАССР. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування (1(81)). с. 134-141.

[img]
Перегляд
Text
Vs8113 зах.pdf

Download(145kB) | Перегляд

Анотація

Нині у водоймах Рівненської області не проводиться промисловий вилов риби, проте прісноводна риба є одним з найбільш необхідних продуктів для життєдіяльності людини, оскільки має високу поживну цінність. Жива риба є джерелом вітамінів, мікро- та макроелементів. Крім того, вміст цих речовин в ній значно вищий ніж у замороженій рибі. Людям необхідно включати її у раціон, проте, прісноводна риба піддається впливу різних чинників, які здатні знижувати її якість. Тому необхідно контролювати показники, які визначають її безпечність.

Title in English

PROVIDING QUALITY AND SECURITY OF FORESEEN LIVESTOCK FISH BY HACCP SYSTEM

English abstract

At present, there are no industrial fish catches in the Rivne Region. However, freshwater fish is one of the most essential products for human life, since it has a high nutritional value. Live fish is a source of vitamins, micro - and macro elements. In addition, the content of these substances in it is much higher than in frozen fish. People need to include it in a diet. However, freshwater fish are exposed to various factors that can reduce its quality. Therefore, it is necessary to monitor indicators that determine its safety.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: показники безпеки, якість продукції, методики досліджень, ГОСТ, ДСТУ, СОУ, радіонукліди, важкі метали, пестициди, мікробіологічні показники, система НАССР, критичні точки, safety indicators, product quality, research methods, GOST, DSTU, SOU, radionuclides, heavy metals, pesticides, microbiological indicators, HACCP system, critical points
УДК: 639.3.09 (477.81)
Бібліографічний опис: Полтавченко Т. В. Забезпечення якості та безпеки прісноводної живої риби за допомогою системи НАССР / Т. В. Полтавченко, Н. М. Богатко, І. О. Парфенюк // Вісник НУВГП. Сільськогосподарські науки : зб. наук. праць. - Рівне : НУВГП, 2018. - Ч. 1(81). - С. 134-141.
Тематики: Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2018 > Вісник 1
Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2018
Видання університету
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 17 Квіт 2019 11:31
Останні зміни: 17 Квіт 2019 11:31
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/14679
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року