АКСЕЛЕРОМЕТРИ ДЛЯ МОБІЛЬНОЇ РОБОТОТЕХНІКИ – ОГЛЯД СУЧАСНОГО СТАНУ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Рудик, А. В. та Лісовець, Н. І. (2018) АКСЕЛЕРОМЕТРИ ДЛЯ МОБІЛЬНОЇ РОБОТОТЕХНІКИ – ОГЛЯД СУЧАСНОГО СТАНУ ТА КЛАСИФІКАЦІЯ. ВІСНИК ІНЖЕНЕРНОЇ АКАДЕМІЇ УКРАЇНИ (4). с. 178-189.

[img]
Перегляд
Text
Класифікація акселерометрів (Рудик А.В.) зах.pdf

Download(2MB) | Перегляд

Анотація

В статті розглянуто основні технічні параметри акселерометрів та представлено порівняльний аналіз різних технологій акселерометрів. Для задач мобільної робототехніки найкращими на даний час за характеристиками є поверхневі ємнісні акселерометри. На основі проведеного огляду сучасного стану і технологій виробництва акселерометрів представлена їх класифікація. З’ясовано, що на даний час підвищується як попит на сенсори для систем навігації, так і характеристики нових пристроїв – точність, надійність, компактність, економічність, інтелектуальність, зменшення ціни компонентів (при зменшенні загальної ціни сучасної системи на їх основі та кількості зовнішніх дискретних елементів). В розвитку МЕМС актуалізується тенденція розміщення в одному інтегральному корпусі і, за можливістю, на одному кристалі, мікромеханічних та мікроелектронних пристроїв, сенсорів температури, схем обробки та пристроїв, що виконують мікрооптичні функції. Подальша еволюція МЕМС буде полягати в інтеграції виконавчих елементів, сенсорів тиску, магнітного поля та ін. При вірному врахуванні властивостей та особливостей акселерометра, характерних для даної технології, можна значно підвищити технічні параметри навігаційної системи мобільного робота, що характеризують його здатність детектувати нахил, рух, положення, вібрацію та удар.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: акселерометр, мобільний робот, прискорення, мікроелектромеханічна система, ємнісний сенсор, п’єзорезистивний сенсор, п’єзоелектричний сенсор
УДК: 621.317.08
Бібліографічний опис: Рудик А. В. Акселерометри для мобільної робототехніки – огляд сучасного стану та класифікація / А. В. Рудик, Н. І. Лісовець // Вісник інженерної академії. - 2018. - № 4. - С. 178-189.
Тематики: За напрямами > Усі спеціальності
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 20 Трав 2019 11:06
Останні зміни: 20 Трав 2019 11:06
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/14849
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року