Підвищення ефективності оборотних систем охолодження мінімізацією кальцій-карбонатних відкладень

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Гаєвський, В. Р. та Кочмарський, В. З. (2018) Підвищення ефективності оборотних систем охолодження мінімізацією кальцій-карбонатних відкладень. НЕ ВИЗНАЧЕНО. НУВГП, Рівне.

[img]
Перегляд
Text
Монографія_випр(1).pdf

Download(9MB) | Перегляд

Анотація

Проаналізовано моделі концентрування розчинних і мало-розчинних компонентів оборотної води (ОВ). Описано багато-параметричний вимірний комплекс для дослідження фізико-хімічних процесів у гідрокарбонатних системах. Висвітлені результати теоретичних і експериментальних досліджень зміни параметрів води: рН, рСО2, рСа та рСО3 при виділенні СаСО3. Показано, що процес концентрування домішок в ОВ та виділення СаСО3 характеризується динамічним фактором φ, який при наближенні ОВ до рівноваги прямує до коефіцієнта концентрування домішок k. Досліджено вплив інгібіторів на відкладення (СаСО3). Модель динаміки іонів Са2+ застосована для аналізу виділення СаСО3 в ОВ. Для працівників енергетики, екології, спеціалістів з водопоста-чання, контролю природних і технічних водних середовищ, дослідників гідрокарбонатних систем, наукових працівників, аспірантів та студентів вказаних спеціальностей.

Тип елементу : Монографія (НЕ ВИЗНАЧЕНО)
Ключові слова: системи охолодження, домішки, інгібітори
ISBN: 978-966-327-383-9
УДК: 628.1’17:621.039
Авторський знак: Г 12
Бібліографічний опис: Гаєвський В. Р. Підвищення ефективності оборотних систем охолодження мінімізацією кальцій-карбонатних відкладень : монографія / В. Р. Гаєвський, В. З. Кочмарський. – Рівне : НУВГП, 2018. – 154 с.
Тематики: Монографія
Користувач, що депонує: В. Є. Перелигіна
Дата внесення: 30 Вер 2019 09:30
Останні зміни: 30 Вер 2019 09:30
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/15612
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року