ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Костриченко, В. М. та Kostryschenko, V. M. (2019) ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування (1(85)). с. 90-103.

[img]
Перегляд
Text
Ve8510 зах.pdf

Download(356kB) | Перегляд

Анотація

Розкрита сутність конкурентоспроможності підприємства, розглянуті критерії та система методів її оцінювання. Проведений ретроспективний аналіз факторів впливу на конкурентоспроможність підприємства хлібопекарської галузі. В процесі оцінювання конкурентоспроможності підприємства проведений SWOT-аналіз підприємства і розрахований її рівень на основі теорії ефективної конкуренції. Сформовано систему конкурентних стратегій для хлібопекарського підприємства. В рамках стратегій формування конкурентних переваг, забезпечення конкурентоспроможності підприємства, стратегії конкурентної поведінки обгрунтовані стратегічні і тактичні рішення. Проведене оцінювання зміни рівня конкурентоспроможності підприємства в результаті реалізації актуальних господарських рішень.

Title in English

PRACTICE ASPECTS OF THE ENTERPRISE COMPETITIVENESS INCREASE

English abstract

The essence of competitiveness of the enterprise is disclosed, criteria and a system of methods of its estimation are considered. A retrospective analysis of factors influencing the competitiveness of the bakery industry was conducted. In the process of assessing the competitiveness of the enterprise SWOT-analysis was carried out and its level calculated on the basis of the theory of effective competition. Formed a system of competitive strategies for the bakery enterprise. The strategy of differentiation was chosen among strategies for the formation of competitive advantages. Within of the strategy of ensuring the competitiveness of the enterprise justified decisions of commodity-market strategy. Strategic and tactical offensive solutions are developed for a strategy of competitive behavior. The evaluation of changes in the level of competitiveness of the enterprise as a result of realization of actual business decisions has been carried out.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: конкуренція, конкурентоспроможність підприємства, методи оцінювання рівня конкурентоспроможності підприємства, конкурентні стратегії, стратегічні наступальні рішення, тактичні наступальні рішення, competition, enterprise competitiveness, methods of assessing the level of competitiveness of an enterprise, competitive strategies, strategic offensive decisions, tactical offensive decisions
УДК: 339.137
Бібліографічний опис: Костриченко В. М. Практичні аспекти підвищення конкурентоспроможності підприємства / В. М. Костриченко // Вісник НУВГП. Економічні науки : зб. наук. праць. – Рівне : НУВГП, 2019. – Вип. 1(85). – С. 90-103.
Тематики: Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Економічні науки" > 2019 > Вісник 1
Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Економічні науки" > 2019
Користувач, що депонує: С. В. Бойчук
Дата внесення: 31 Жов 2019 10:00
Останні зміни: 31 Жов 2019 10:00
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/16137
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року