Робоча програма навчальної дисципліни «Харчова хімія» для здобувачів вищої освіти (бакалаврського) рівня, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". Program of the Discipline "FOOD CHEMISTRY" specialty 241 «Hotel-restaurant business»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-06-57 Корчик, Н. М. (2019) Робоча програма навчальної дисципліни «Харчова хімія» для здобувачів вищої освіти (бакалаврського) рівня, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". Program of the Discipline "FOOD CHEMISTRY" specialty 241 «Hotel-restaurant business». [Робочі програми]

[img]
Перегляд
Text
05-06-57 (1).pdf

Download(959kB) | Перегляд

Анотація

Дисципліна "Харчова хімія" грунтується на сучасних уявленнях хімічної науки, основних законах і поняттях класичної хімії і ставить за мету дати студентам сучасні знання про основний зміст хімічного складу їжі та хімію виробництва продуктів харчування, стан речовин у розчинах, білки, ліпіди, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини у продуктах харчування, харчові добавки, природні токсиканти та забруднювачі, зернові продукти, цукор, олії та жири, кондитерські вироби, овочі, фрукти, ягоди, напої та молочні продукти, м’ясні продукти, птахи та риба, хімічна основа приготування їжі, хімія травлення, основи раціонального харчування. Дисципліна "Харчова хімія" передує вивченню спеціальних дисциплін студентами спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа", тому основну увагу приділено вивченню загальної хімії, розчинам, хімії білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та їх біологічної функції в харчових продуктах. Предметом вивчення навчальної дисципліни є хімічний склад їжі та хімії виробництва продуктів харчування. The course "Food Chemistry" is based on modern concepts of chemical science, basic laws and concepts of classical chemistry and aims to give students current knowledge about the basic content of chemical composition of food and food production chemistry; state of substances in solutions; proteins, lipids, carbohydrates, vitamins, minerals in foods; nutritional supplements; natural toxicants and contaminants; cereals, sugar, oils and fats; confectionery; vegetables, fruits, berries; beverages and dairy products; meat products, birds and fish; chemical basis of cooking; digestive chemistry; basics of rational nutrition. Discipline "Food Chemistry" precedes the study of subjects special disciplines by the students of a speciality 241 " Hotel-restaurant business". Therefore, the main attention is paid to the study of general chemistry, solutions, chemistry of proteins, oils, carbohydrates, vitamins and their biological functions in food products. The subject of study of discipline is the chemical composition of food and food production chemistry

Тип елементу : Робочі програми
Ключові слова: 05-06-57, неорганічні сполуки, органічні сполуки, їжа, травлення, харчування, виробництво, перетворення, харчові добавки, inorganic compounds, organic compounds, digestion, food, nutrition, production, solutions, convertion, nutrition supplements
Шифр: 05-06-57
Тематики: Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування
Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Хімії та фізики
Користувач, що депонує: Ірина Понаріна
Дата внесення: 02 Груд 2019 10:20
Останні зміни: 02 Груд 2019 10:20
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/16538
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року