Методичні вказівки до виконання практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Цивільне право» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Право» спеціальності 081 «Право», денної та заочної форми навчання, в галузі знань 08 «Право»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-02-69 Подвірна, О. В. (2019) Методичні вказівки до виконання практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Цивільне право» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Право» спеціальності 081 «Право», денної та заочної форми навчання, в галузі знань 08 «Право». [Методичне забезпечення]

[img]
Перегляд
Text
07-02-69 (1).pdf

Download(2MB) | Перегляд

Анотація

Цивільне право – провідна галузь права і визнається такою в усіх правових системах світу. В умовах кардинального реформування соціально-економічних відносин в нашому суспільстві відповідно зростає і роль цивільного права як основного регулятора товарно-грошових відносин. Саме тому цивільне право — одна з основних фундаментальних дисциплін, які вивчаються у вищих навчальних закладах юридичного профілю. Студенти повинні чітко засвоїти загальновизнані цивілістичні постулати, опанувати цивілістичний інструментарій, вміти самостійно аналізувати їх законодавче оформлення, оволодіти основними навичками практичного використання цивільно-правових засобів. За цих умов набуті ними знання і практичні навички не застаріють і при прийнятті нових нормативних актів. Основні завдання практичних занять полягають у засвоєнні теоретичних положень цивільного права. У процесі обговорення, студенти навчаються формулювати і викладати свої думки і висновки, застосовувати теоретичні положення відповідно до практичних вимог законодавства в Україні. Основою ефективного розгляду положень цивільного права на практичних заняттях є вивчення лекційного джерела і особливо періодичні видання. Опанування положень курсу передбачає не тільки міцне засвоєння визначень тих чи інших категорій, характерних рис та ознак, але й розуміння різних точок зору провідних науковців. Для вироблення у студентів практичних навичок викладач пропонує їм вирішити задачі, що являють собою конкретні справи з практики судів. Студент повинен дати теоретичний аналіз ситуації і рішення суду по справі.. Основними формами вивчення навчальної дисципліни є лекції, практичні заняття, самостійна робота, поточний і підсумковий контроль. Важливим для засвоєння студентами навчального матеріалу є вивчення рекомендованих у програмі законодавчих та відомчих нормативних актів, а також літературних джерел, дотримання вимог та рекомендацій, які ставляться науково-педагогічними працівниками кафедри.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 07-02-69, цивільне право, цивільні правовідносини
Шифр: 07-02-69
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: Шифр галузі знань > 8 Право
Шифр галузі знань > 8 Право > 81 Право
Підрозділи: Навчально-науковий інститут права > Конституційного права та галузевих дисциплін
Користувач, що депонує: libr_1 Г. М. Рожанчук
Дата внесення: 06 Груд 2019 12:03
Останні зміни: 06 Груд 2019 12:03
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/16620
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року