Методичні вказівки до проходження навчальної практики «Вступ до фаху» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-08-103 Кушнірук, Ю. С. та Романів, А. С. та Скорина, Т. М. (2020) Методичні вказівки до проходження навчальної практики «Вступ до фаху» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-08-103.pdf

Download(381kB)

Анотація

Навчальна практика «Вступ до фаху» є складовою частиною навчального процесу підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Основними завданням практики є закріплення отриманих теоретичних знань і набуття навичок практичної роботи. Вони базуються на раніше вивчених професійно спрямованих дисциплінах і формують творче мислення, розвивають, систематизують і закріплюють практичні навички, отримані під час теоретичної підготовки. Майбутні молоді фахівці привчаються до охоплення та осмислення всього комплексу численних питань, що потрібно вирішувати при діяльності у туристичній сфері. Навчальну практику «Вступ до фаху» проводять в літній період наприкінці ІІ семестру, або розділяють на два періоди (зимовий та літній). Розподіл практики на два блоки дозволяє студентам знайомитись з відмінностями в розвитку зимових та літніх видів рекреації та туризму. Важливим аспектом в проведенні практики є вибір місця її проведення. На першому етапі студентам пропонують короткі одноденні екскурсії до міських рекреаційних зон та туристично-рекреаційних об’єктів регіону, а саме: база університету поблизу с. Хотинь, водосховище «Гідропарк», водосховище «Басівкут», Рівненський парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва ім. Т.Г. Шевченка, краєзнавчий музей, території та об'єкти природнозаповідного фонду в околицях міста (ботанічний заказник державного значення «Бармацьке урочище», ботанічний заказник «Вишнева гора»), культурно-історичні рекреаційні та туристичні об'єкти Рівного, готельні та ресторанні заклади. На цьому етапі проведення навчальної практики «Вступ до фаху» завдання спрямовані, насамперед, на вивчення та оцінку рекреаційних ресурсів окремих територій та передумови розвитку готельного господарства Рівненщини. В зимовий період, найбільш доцільним є проведення практики на базі агросадиб, міні-готелів на гірськолижних комплексах. Для цього студентам пропонується кількаденна поїздка на один з гірськолижних комплексів Карпат, зокрема: «Буковель», «Пилипець», «Драгобрат», «Славське» та ін. Під час такої подорожі студенти знайомляться з інфраструктурою засобів розміщення та харчування: готелями та агросадибами регіону, супутніми видами послуг.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-08-103, навчальна практикиа «Вступ до фаху»
Шифр: 05-08-103
За видами робіт: Практика
Тематики: Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Туризму та готельно-ресторанної справи
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 06 Квіт 2020 07:00
Останні зміни: 06 Квіт 2020 07:00
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/17577
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року