Методичні вказівки до виконання практичних та самостійної робіт з дисципліни «Охорона праці в галузі» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрохімія і ґрунтознавство» спеціальності 201 «Агрономія» за всіма формами навчання (частина 2)

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

03-10-19 Шаталов, О. С. (2020) Методичні вказівки до виконання практичних та самостійної робіт з дисципліни «Охорона праці в галузі» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрохімія і ґрунтознавство» спеціальності 201 «Агрономія» за всіма формами навчання (частина 2). [Методичне забезпечення]

[img] Text
03-10-19.pdf

Download(308kB)

Анотація

Питання створення безпечних і здорових умов праці, профілактики виробничого травматизму та профзахворювань будуть залишатися актуальними впродовж існування самої праці. За останні роки можна говорити про різну динаміку виробничого травматизму у різних галузях економіки України, але підвищена увага до цієї проблеми пояснюється тим, що, незважаючи на заходи, які вживаються роботодавцями, рівень виробничого травматизму в цілому в країні залишається на рівні значно вищому ніж в країнах Європейського союзу. Через низький рівень охорони праці на більшості підприємств, Україна щорічно несе значні втрати трудових ресурсів і фінансових коштів, і якщо кожна розвинена країна світу щорічно втрачає в результаті нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань близько 4% свого ВВП, то Україні збитки від таких випадків обходяться у 60 млрд. гривень щорічно. Методичні вказівки для виконання практичних занять (частина 2) містять тематику відповідно до другого змістового модуля «Безпека праці та профілактика виробничого травматизму» робочої програми навчальної дисципліни «Охорона праці в галузі» [1]. Вивчення навчальної дисципліни надає здобувачам вищої освіти результати навчання, що реалізуються в умінні приймати обґрунтовані рішення з дотриманням основних норм безпеки праці при виконанні виробничих завдань [2]. В структурно-логічній схемі вивченню даної навчальної дисципліни передує набуття знань та умінь з такої дисципліни, як «Безпека життєдіяльності та цивільний захист».

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 03-10-19, охорона праці в галузі
Шифр: 03-10-19
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури > Охорони праці та безпеки життєдіяльності
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 27 Квіт 2020 11:22
Останні зміни: 27 Квіт 2020 11:22
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/17842
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року