Динамічні процеси в трубопровідних системах

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Герасімов, Є. Г. та Герасимов, Г. Г. та Іванов, С. Ю. (2020) Динамічні процеси в трубопровідних системах. НЕ ВИЗНАЧЕНО. НУВГП, Рівне.

[img] Text
Монографія Герасімов_1-2.pdf

Download(20MB)

Анотація

На базі математичної моделі жорсткого гідравлічного удару розроблена методика і виконані розрахунки ряду перехідних процесів в наступних трубопровідних системах і пристроях: трубопроводах крупних насосних станцій; водовипускних спорудах; клапанах зриву вакууму сифонних водовипусків; в трубопроводах з водоповітряними резервуарами; в каскадних водоподачах; в трубопроводах водозабірних споруд з імпульсною промивкою. Виконані експериментальні дослідження динамічних процесів трубопровідних системах без та при наявності протиударних пристроїв. Проведені натурні дослідження проходження пружного гідравлічного удару в умовах діючих насосних станцій. Запропоновано ряд нових конструкцій протиударних пристроїв, водовипускних споруд, клапанів зриву вакууму і стабілізаторів тиску. На базі моделі пружного гідравлічного удару розроблено методику розрахунку динамічних процесів у трубопровідних системах при різних умовах: з урахуванням втрат напору, наявності розчиненого і нерозчиненого повітря, наявності розривів суцільності потоку, наявності різноманітних протиударних пристроїв і стабілізаторів тиску. Виконано перевірку адекватності запропонованих математичних моделей. Для фахівців у сферах водного господарства, гідроенергетики, наукових працівників, аспірантів, студентів водних спеціальностей

Тип елементу : Монографія (НЕ ВИЗНАЧЕНО)
Ключові слова: водоподача, водовипуск, трубопровід, водозабірні споруди
ISBN: 978-966-327-449-2
УДК: 626:532.542:532.5592.2
Авторський знак: Г37
Бібліографічний опис: Герасімов Є. Г. Динамічні процеси в трубопровідних системах : монографія / Є. Г. Герасімов, Г. Г. Герасимов, С. Ю. Іванов. – Рівне : НУВГП, 2020. – 597 с.
Тематики: Монографія
Користувач, що депонує: В. Є. Перелигіна
Дата внесення: 25 Черв 2020 10:54
Останні зміни: 25 Черв 2020 10:54
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/18352
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року