Силабус навчальної дисципліни «Транспортні засоби» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» за спеціальністю 275 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» галузі знань 27 «Транспорт».

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

02-02-01S Хітров, І. О. (2020) Силабус навчальної дисципліни «Транспортні засоби» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» за спеціальністю 275 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» галузі знань 27 «Транспорт». [Силабус]

[img] Text
02-02-01s.pdf

Download(866kB)

Анотація

Транспорт є важливою складовою частиною єдиної транспортної системи нашої країни і широко застосовуються в усіх галузях народного господарства. Саме автомобільним транспортом перевозиться найбільша кількість вантажів, на його долю припадає 80% обсягу вантажних перевезень. Метою навчальної дисципліни «Транспортні засоби» є розвиток професійних якостей майбутніх фахівців щодо вибору типу, моделей і модифікацій транспортних засобів для здійснення різноманітних видів перевезень, функціонального складу, конструкції сучасних вітчизняних і закордонних автомобілів і причіпного складу, а також тенденції, закономірності і протиріччя їх розвитку, специфіку умов їх експлуатації із забезпеченням безпеки. Навчальна дисципліни передбачає отримання початкового фахового рівня підготовки при організації перевезень і управління на автомобільному транспорті, а саме: самостійно здійснювати вибір рухомого складу автомобільного транспорту відповідно з умовами вантажних і пасажирських перевезень, формувати обґрунтовані вимоги до їх технічних параметрів; досконало знати загальну будову різноманітних сучасних транспортних засобів; проводити аналіз і оцінювати різні конструкції систем, агрегатів і механізмів різних типів рухомого складу і їх відповідність передовому рівню транспортної техніки; визначати для транспортних засобів характеристики тягово-швидкісних, гальмівних і паливно-економічних властивостей, керованості та маневреності, плавності ходу, вібрації, шумності, прохідності і стійкості; оцінювати альтернативні транспортні засоби за критерієм можливості руху у конкретних умовах, швидкості та ергомісткості перевезень, безпеки. Під час вивчення навчальної дисципліни застосовуються дієві методи інтерактивного навчання: обговорення проблеми, «навчаючи-учись», робота в групах, рішення ситуаційних питань, мозковий штурм. Виконання лабораторних робіт з поділом студентів на бригади з конкретним завданням кожній бригаді і наступним аналізом та обміном інформацій між ними. Передбачається застосування проектної, інформаційно-комп’ютерної і мультимедійних технологій навчання, проведення занять в передових галузевих виробничих організаціях.

Title in English

SYLABUS academic discipline Vehicles Code in Educational Program Educational level: bachelor (first) Fields of knowledge Transport Speciality Transport technologies (on road transport)Educational Program: Transport technologies (on road transport)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 02-02-01S
Шифр: 02-02-01S
Тематики: Шифр галузі знань > 27 Транспорт
Шифр галузі знань > 27 Транспорт > 275 Транспортні технології (На автомобільному транспорті)
Підрозділи: Навчально-науковий механічний інститут > Транспортних технологій і технічного сервісу
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 02 Жов 2020 09:50
Останні зміни: 02 Жов 2020 09:50
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/18731
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року