Силабус навчальної дисципліни «ІСТОРІЯ СЛОВ'ЯНСЬКИХ НАРОДІВ (ДАВНІ ТА СЕРЕДНІ ВІКИ)» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, спеціальності 014.03 «Cередня освіта (Історія)» освітньо-професійної програми «Cередня освіта (Історія)»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-03-15S Олексін, Ю. П. та Шевчук, Т. Є. (2020) Силабус навчальної дисципліни «ІСТОРІЯ СЛОВ'ЯНСЬКИХ НАРОДІВ (ДАВНІ ТА СЕРЕДНІ ВІКИ)» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, спеціальності 014.03 «Cередня освіта (Історія)» освітньо-професійної програми «Cередня освіта (Історія)». [Силабус]

[img] Text
07-03-15.pdf

Download(598kB)

Анотація

Навчальна дисципліна «Історія слов'янських народів (давні та середні віки)» є важливою складовою частиною загального курсу всесвітньої історії. Хронологічно вона охоплює події від початків етногенезу європейських народів та становлення державності у Центрально-Східній Європі і до завершення Середньовіччя, що супроводжувалося Великими географічними відкриттями, падінням Візантії, формуванням загальноєвропейського економічного ринку. Особливістю курсу є його багатоплановість і дискусійність теоретичних проблем, синкретичний характер розглядуваних подій та явищ, пропонованих студентам до засвоєння, порівняння процесів що відбувалися у сусідніх з українськими землями країнах, що дозволяє більш повно проаналізувати суперечності у вітчизняній історії. «Історія слов'янських народів (давні та середні віки)» – це дисципліна, яка вивчає політичні, соціокультурні, економічні процеси в конкретних формах і просторово-часових вимірах. Важливою особливістю курсу є те, що він зорієнтований на засвоєння і застосування студентами спеціальності 014.03 – Середня освіта (історія), теоретичних знань з ранньої історії центрально-європейського регіону, усвідомлених умінь і навичок, необхідних для роботи в навчальних закладах середньої освіти. Мета дисципліни «Історія слов'янських народів (давні та середні віки)» полягає в тому, щоб, спираючись на методологічні принципи історичної науки, використовуючи найновіші здобутки історіографії, сформувати у студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія) знання про головні етапи та події в історії слов’янських народів. Розглянути основні соціальні, економічні, політичні, етно-конфесійні та культурні процеси у європейському регіоні, проаналізувати труднощі, здобутки та специфіку в процесі формування державності у Центрально-Східній та Південній Європі у давні часи і середньовіччі.

Title in English

SYLLABUS academic discipline HISTORY OF SLAVIC PEOPLES (ANCIENT AND MIDDLE AGES) ОК 14 Code in Educational Program Educational level: first (bachelor's) 01 Field of knowledge: Education / Pedagogy 014.03 Field of study: Secondary education (History) Educational Program: Secondary education (History)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 07-03-15S, історія слов'янських народів
Шифр: 07-03-15S
Тематики: Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка
Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка > 11 Освітні, педагогічні науки
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Суспільних дисциплін
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 03 Лист 2020 10:49
Останні зміни: 03 Лист 2020 10:49
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/19065
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року