Силабус освітньої компоненти навчальної дисципліни «Водний туризм та природооблаштування рекреаційних об’єктів» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Конструктивна географія, управління водними та мінеральними ресурсами» спеціальності 106 "Географія"

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

01-05-164S Романів, О. Я. (2021) Силабус освітньої компоненти навчальної дисципліни «Водний туризм та природооблаштування рекреаційних об’єктів» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Конструктивна географія, управління водними та мінеральними ресурсами» спеціальності 106 "Географія". [Силабус]

[img] Text
01-05-164S.pdf

Download(681kB)

Анотація

Водний туризм - різновид активного туризму, водні подорожі на туристських суднах (як правило, весельних розбірних байдарках, катамаранах, плотах тощо.) з метою відпочинку, спілкування з природою та подолання певного маршруту на привабливих природних теренах. Під час походів річками, озерами та водосховищами органічно поєднуються елементи пізнання навколишнього природного середовища, активного відпочинку і оздоровлення організму. На даний час водний туризм переживає в Україні своєрідне відродження. Поява сучасного спорядження (плоти, рафти, каяки, каное тощо) створюють нові можливості для заняття водним туризмом Водний туризм може бути як незалежним так і спортивним. Спортивний туризм передбачає обов'язкову реєстрацію та класифікацію маршруту, оформлення дозвільних та звітних документів у маршрутно-кваліфікаційних комісіях (МКК) і в контрольно-рятувальних службах (КРС), участь у змаганнях на кращий маршрут, присудження розрядів, звань тощо. Водний туризм є одним з найскладніших видів туризму і підготовка до водних подорожей має ряд характерних особливостей. Навіть у знаннями, вміннями і навичками, а також володіти питаннями безпеки: вміти добре плавати; збирати і ремонтувати туристичне судно; правильно пакувати, розміщувати і захищати від вітру продовольство і спорядження; правильно сідати на туристичне судно і сходити з нього; гребти і управляти судном; підходити, причалювати до берега і відходити від берега. Навіть у найпростішому поході турист-водник повинен володіти багатьма знаннями, вміннями і навичками, а також володіти питаннями безпеки: вміти добре плавати; збирати і ремонтувати туристичне судно; правильно пакувати, розміщувати і захищати від вітру продовольство і спорядження; правильно сідати на туристичне судно і сходити з нього; гребти і управляти судном; підходити, причалювати до берега і відходити від берега.

Title in English

SYLLABUS academic discipline Water tourism and nature management of recreational facilities ВПН 8 Code in Educational Program Educational level: Bachelor’s (first) 10 Field of knowledge Natural Sciences 106 Field of study: Geography Educational Program: «Constructive geography, water and mineral resources management»

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 01-05-164S, водний туризм, природооблаштування, рекреаційні об'єкти
Шифр: 01-05-164S
Тематики: Шифр галузі знань > 10 Природничі науки
Шифр галузі знань > 10 Природничі науки > 106 Географія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут водного господарства та природооблаштування > Геології та гідрології
Користувач, що депонує: Тарасюк Наталія Віталіївна
Дата внесення: 04 Жов 2021 10:18
Останні зміни: 04 Жов 2021 10:18
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/21620
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року