Силабус навчальної дисципліни «Історія слов’янських народів (новітня історія)» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Історія)» ОПП, 014.03 Спеціальність «Середня освіта (Історія)»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-03-89S Клинова-Дацюк, Г. Д. (2021) Силабус навчальної дисципліни «Історія слов’янських народів (новітня історія)» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Історія)» ОПП, 014.03 Спеціальність «Середня освіта (Історія)». [Силабус]

[img] Text
07-03-89S.pdf

Download(1MB)

Анотація

Дисципліна «Історія слов’янських народів (новітня історія) є однією із важливих складових загального курсу всесвітньої історії. Дисципліна передбачає вивчення суспільно-політичного, соціально-економічного та культурного розвитку слов’янських народів і держав у новітню добу (1914 - поч. ХХІ ст.). Особливу увагу звернено на місце і роль слов’янських країн в міжнародній політиці, участь їх у євроінтеграційних та євроатлантичних процесах. Мета вивчення дисципліни – проаналізувати особливості політичного, соціально-економічного та культурного розвитку слов’янських народів і держав у новітній час, показати роль цих країн у системі міжнародних відносин. Основні завдання: - проаналізувати передумови, причини, перебіг Першої світової війни та наслідки для слов’янських народів; - охарактеризувати політичний та соціально-економічний розвиток слов’янських народів і держав у міжвоєнний період (1918-1939 рр.); - розкрити роль слов’янських країн у роки Другої світової війни; - охарактеризувати сталінську модель соціалізму та її втілення в Польщі, Чехословаччині та Болгарії; - проаналізувати політику «самоврядного соціалізму» в Югославії; - проаналізувати політичні, економічні соціальні та національні трансформації в слов’янських країнах; - проаналізувати особливості розвитку слов’янських країн на початку ХХІ ст. - проаналізувати участь країн у європейських, євроатлантичних та євразійських інтеграційних процесах. - показати роль країн у міжнародних відносинах.

Title in English

SYLLABUS HISTORY of SLAVIC PEOPLES (recent history) Code in Educational Program Educational level: Вachelor’s (first) 01 Field of knowledge: Education / Pedagogy 014. 03 Field of study: Secondary Education (History) Educational Program: Secondary education (History)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 07-03-89S, історія слов’янських народів (новітня історія)
Шифр: 07-03-89S
Тематики: Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка > 14.03 Середня освіта (Історія)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Суспільних дисциплін
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Дата внесення: 30 Груд 2021 11:29
Останні зміни: 30 Груд 2021 11:29
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/22400
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року