Силабус навчальної дисципліни «Cоціологія та політологія» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, спеціальності 014.03 «Cередня освіта (Історія)» освітньо-професійної програми «Cередня освіта (Історія)».

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-03- 93S Шевчук, Т. Є. та Олексін, Ю. П. (2021) Силабус навчальної дисципліни «Cоціологія та політологія» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, спеціальності 014.03 «Cередня освіта (Історія)» освітньо-професійної програми «Cередня освіта (Історія)». [Силабус]

[img] Text
07-03-93S.pdf

Download(604kB)

Анотація

Дисципліна «Соціологія та політологія» спрямована для засвоєння специфічного осягнення дійсності, як науки, найважливішим завданням якої є вивчення соціального життя людини, груп людей та суспільства, формування у здобувачів високої світоглядно-методологічної культури; освоєння здобувачами понятійно-категоріального апарату соціології та політології; формування творчого мислення, здатності аналізувати розвиток соціальних явищ, процесів у суспільстві, глибше розуміти певний розвиток суспільних обставин і на цій основі мати більше можливостей для контролю над ними; досліджувати наслідки (передбачувані й непередбачувані) впровадження тих або інших політичних програм; поєднувати базові знання з соціології з розв’язанням проблемних ситуацій в інших науках; осмислювати базові цінності суспільства, діяльність соціальної структури, та своє місце і роль у суспільстві. - Навчальна дисципліна призначена для набуття теоретичних знань про політичні та соціальні процеси, що відбуваються у суспільстві, їх основні закономірності, специфіку понятійно-категоріального апарату та вміння опиратися у практичній діяльності на ці знання. - Потреба вивчення цієї дисципліни обумовлена необхідністю вирішення нагальних практичних завдань, які виникають у ході виконання професійних функцій та обов'язків вчителя нової української школи з урахуванням соціально-політичних процесів як у державі, так і у світі. - За результатами вивчення цієї дисципліни здобувачі зможуть вільно орієнтуватися у полі соціально-політичних процесів у суспільстві та вести свою діяльність на основі їх наукового розуміння. - Мета навчальної дисципліни – сформувати та виробити практичні навички здійснення професійної діяльності на основі оволодіння методологією та методами наукового пізнання суспільно-політичних процесів у державі та світі. Завдання вивчення дисципліни – навчити здобувачів проводити оцінку політичних та соціальних процесів у державі з наукової точки зору для удосконалення професійної діяльності.

Title in English

SYLLABUS educational component Sociology and political science ОК 17 Code in Educational Program Educational level: Вachelor’s (first) 01 Field of knowledge: Education / Pedagogy 014 Field of study: Secondary education 014.03 Educational Program: Secondary education (History)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 07-03- 93S, соціологія, політологія
Шифр: 07-03- 93S
Тематики: Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка > 11 Освітні, педагогічні науки
Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка > 14.03 Середня освіта (Історія)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Суспільних дисциплін
Користувач, що депонує: Тарасюк Наталія Віталіївна
Дата внесення: 04 Січ 2022 08:05
Останні зміни: 04 Січ 2022 08:05
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/22428
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року