Силабус освітньої компоненти «Технології зберігання та переробки продукції рослинництва» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Агрономія», за спеціальністю 201 «Агрономія»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-01-49S Мороз, О. С. (2022) Силабус освітньої компоненти «Технології зберігання та переробки продукції рослинництва» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Агрономія», за спеціальністю 201 «Агрономія». [Силабус]

[img] Text
05-01-49S.pdf

Download(1MB)

Анотація

Мета: дати студентам ґрунтовні знання з базової, фахової дисципліни, яка відноситься до технологічних дисциплін та допомогти опанувати основи та особливості зберігання та переробки продукції рослинництва. Не отримавши цих знань, неможливо економічно виважено вирішувати питання організації відносин між виробником і споживачем - сільськогосподарськими підприюмствами, підприюмствами по зберіганню та переробці сільськогосподарської продукції, торговельними організаціями. Від фахівців вимагаються довести до споживача продукція з найкращими товарними та споживчими властивостями. Повинна бути збережена первинна якість чи набута нова, яка б максимально задовольняла споживача. Студент повинен знати: теоретичні основи стандартизації, управління якості та сертифікації продукції рослинництва; методи визначення та управління якості; показники якості, що закладені у чинних стандартах на різні види продукції; перспективи розвитку стандартизації та сертифікації в Україні; технологія післязбиральної обробки зернової, технічної, плодоовочевої продукції; основні принципи зберігання продукції рослинництва - свіжої та переробленої; методики визначення якості: зернових різного цільового призначення, олійних, зернобобових, круп'яних; біологічні (фізіологічні) особливості кожної рослинницької продукції як об'єкта зберіганнѐ; особливості продукції рослинництва ѐк об'єктів переробки; основи технологій переробки рослинницької продукції; особливості готової (переробленої) продукції як об'єктів зберігання. Студент повинен вміти: користуватись навчальною, методичною та науковою літературоя; застосовувати різні методи визначення якості продукції, різні види контроля на виробництві, чинні стандарти та здійснявати підготовку продукції до сертифікації; рекомендувати технології післязбиральної обробки зернової маси, яка надходить після збирання; складати план робіт, визначати потреби в автотранспорті, машинах первинної, вторинної та спеціальної обробки, тарі; визначати потребу в сховищах, складати план закладання зерна різного цільового призначення в сховища; здійснявати контроль за післязбиральною обробкою та зерновою продукцією у процесі тривалого зберігання; визначати терміни і способи збирання, післязбиральної обробки врожая технічних культур; контролювати якість сировини технічних культур (цукробурякової, олійної, лубоволокнистої); визначати терміни збирання, складати графіки реалізації, закладання на зберігання чи переробки плодоовочевої продукції; здійснявати контроль у процесі тривалого зберігання овочів, плодів, ягід; здійснявати контроль якості готової продукції.

Title in English

SYLLABUS Technology of storage and processing of crop products ОК 32 Code in Degree Programme Educational level: Bachelor’s (first) 20 Fields of knowledge Agricultural sciences and food 201 Speciality Agronomy Educational Program: Agronomy

Тип елементу : Силабус
Додаткова інформація: попередня версія силабусу 05-01-01S
Ключові слова: 05-01-49S, технології, зберігання, переробка, продукція, рослинництво
Шифр: 05-01-49S
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 16 Вер 2022 06:54
Останні зміни: 16 Вер 2022 06:54
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/24109
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року