05-01-50S Мороз, О. С. (2022) Силабус освітньої компоненти «Овочівництво» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Агрономія», за спеціальністю 201 «Агрономія». [Силабус]
Text
05-01-50S.pdf Download(1MB) |
Анотація
Більшість овочевих культур у порівнянні із польовими вимогливіші до умов вирощування (вологи, рівня ефективної родючості грунту, тепла, освітлення), що визначає особливості їх агротехніки. Представлений курс містить базові відомості, необхідні для розуміння технологічних особливостей вирощування овочевих культур, якісного планування та організації виробничого процесу в умовах відкритого та закритого грунту. Мета освітньої компоненти “Овочівництво” полягає у формуванні у студентів міцних знань щодо біологічних особливостей та технологій вирощування овочевих культур і умінь по отриманню високоякісної овочевої продукції в умовах закритого та відкритого грунту. Основними завданнями навчальної дисципліни є: -вивчення стану і перспектив розвитку овочівництва в Україні і за кордоном, сучасних тенденцій та напрямків овочівництва; -вивчення біологічних особливостей овочевих культур і способів їх розмноження; -вивчення науково-обґрунтованих технологій вирощування розсади у парниках, розсадних теплицях і в розсадниках відкритого ґрунту; -вивчення технологій вирощування високого товарного врожаю овочевих культур з мінімальними затратами праці в зональному розрізі; -забезпечення захисту рослин від бур'янів, шкідників і хвороб, як основної умови для виробництва високих і сталих врожаїв овочевих рослин. Студенти повинні вміти: - застосовувати на практиці базові знання з біології розвитку овочевих культур на основі чого планувати науково-обґрунтовану технології вирощування овочевих культур; - визначати для конкретних умов оптимальні рішення сівозміни, обробітку ґрунту, системи удобрення та захисту овочевих культур для отримання максимальної врожайності; - розробляти комплексні технологічні карти вирощування овочів в умовах відкритого та закритого ґрунту; - реалізовувати на практиці запроектовану технологічну схему вирощування овочів. Ключові слова: овочеві культури, групи овочевих культур, вирощування розсади, овочеві сівозміни, удобрення овочів.
Title in English
SYLLABUS Vegetable growing ОК 24 Code in Degree Programme Educational level: Bachelor’s (first) 20 Fields of knowledge Agricultural sciences and food 201 Speciality Agronomy Educational Program: Agronomy
Тип елементу : | Силабус |
---|---|
Додаткова інформація: | попередня версія силабусу 05-01-37S |
Ключові слова: | 05-01-50S, овочівництво |
Шифр: | 05-01-50S |
Тематики: | Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства |
Користувач, що депонує: | Н.В. Тарасюк |
Дата внесення: | 16 Вер 2022 06:54 |
Останні зміни: | 19 Вер 2022 12:50 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/24111 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року