05-01-52S Мороз, О. С. (2022) Силабус освітня компонента «Іноваційні технології зберігання і переробки продукції рослинництва» для здобувачів вищої освіти ступеня «магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Агрономія», за спеціальністю 201 «Агрономія». [Силабус]
Text
05-01-52S.pdf Download(1MB) |
Анотація
Мета: дати студентам ґрунтовні знання з базової, фахової дисципліни, яка відноситься до технологічних дисциплін та допомогти опанувати основи та особливості зберігання та переробки продукції рослинництва з врахуванням іновацій. Не отримавши цих знань, неможливо економічно виважено вирішувати питання організації відносин між виробником і споживачем - сільськогосподарськими підприємствами, підприємствами по зберіганню та переробці сільськогосподарської продукції, торговельними організаціями. Від фахівців вимагається довести до споживача продукцію з найкращими товарними та споживчими властивостями. Повинна бути збережена первинна якість чи набута нова, яка б максимально задовольняла споживача. Студент повинен знати: теоретичні основи стандартизації, управління якістю та сертифікації продукції рослинництва; методи визначення та управління якістю; показники якості, що закладені у чинних стандартах на різні види продукції; перспективи розвитку стандартизації та сертифікації в Україні; технологію післязбиральної обробки зернової, технічної, плодоовочевої продукції; основні принципи зберігання продукції рослинництва - свіжої та переробленої; методики визначення якості: зернових різного цільового призначення, олійних, зернобобових, круп'яних; біологічні (фізіологічні) особливості кожної рослинницької продукції як об'єкта зберігання; особливості продукції рослинництва як об'єктів переробки; основи технологій переробки рослинницької продукції; особливості готової (переробленої) продукції як об'єктів зберігання. Студент повинен вміти: користуватись навчальною, методичною та науковою літературою; застосовувати різні методи визначення якості продукції, різні види контролю на виробництві, чинні стандарти та здійснювати підготовку продукції до сертифікації; рекомендувати технологію післязбиральної обробки зернової маси, яка надходить після збирання; складати план робіт, визначати потреби в автотранспорті, машинах первинної, вторинної та спеціальної обробки, тарі; визначати потребу в сховищах, складати план закладання зерна різного цільового призначення в сховища; здійснювати контроль за післязбиральною обробкою та зерновою продукцією у процесі тривалого зберігання; визначати терміни і способи збирання, післязбиральної обробки врожаю технічних культур; контролювати якість сировини технічних культур (цукробурякової, олійної, лубоволокнистої); визначати терміни збирання, складати графіки реалізації, закладання на зберігання чи переробки плодоовочевої продукції; здійснювати контроль у процесі тривалого зберігання овочів, плодів, ягід; здійснювати контроль якості готової продукції.
Title in English
SYLLABUS Innovative technologies for the storage and processing of crop production in the science ОК 4 Code in Degree Programme Educational level: master’s (second) 20 Fields of knowledge Agricultural sciences and food 201 Speciality Agronomy Educational Program: Agronomy
Тип елементу : | Силабус |
---|---|
Додаткова інформація: | попередня версія силабусу 05-01-02S |
Ключові слова: | 05-01-52S, іноваційні технології, зберігання, переробка, продукція, рослинництво |
Шифр: | 05-01-52S |
Тематики: | Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства |
Користувач, що депонує: | Н.В. Тарасюк |
Дата внесення: | 16 Вер 2022 06:55 |
Останні зміни: | 16 Вер 2022 06:55 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/24114 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року