Силабус навчальної дисципліни «Довговічність будівельних матеріалів» для здобувачів вищої освіти ступеня «магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Будівництво та цивільна інженерія» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

03-09-68S Дворкін, Л. Й. (2022) Силабус навчальної дисципліни «Довговічність будівельних матеріалів» для здобувачів вищої освіти ступеня «магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Будівництво та цивільна інженерія» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія». [Силабус]

[img] Text
03-09-68S.pdf

Download(439kB)

Анотація

Довговічність - комплексна властивість, кількісно виражається тривалістю ефективного опору матеріалу усього комплексу впливів в експлуатаційний період роботи до відповідного критичного рівня. Забезпечення довговічності будівельних матеріалів і конструкцій є однією з основних проблем підвищення ефективності будівництва. Різноманіття номенклатури матеріалів та умов їх експлуатації в промислових будівлях, транспортних спорудах та інших об'єктах, у тому числі і спеціального будівництва, вимагає детального і глибокого вивчення хімічної стійкості цих матеріалів під впливом твердих, газоподібних або рідких агресивних середовищ. Знання причин і механізму руйнування різних матеріалів при експлуатації їх в агресивних середовищах дає можливість грамотно і ефективно здійснювати заходи захисту та підвищення довговічності будівельних конструкцій і виробів. Завдання дисципліни: - враховувати фактори довговічності при проектуванні складу будівельних матеріалів: - правильно вибирати параметри технологічних процесів виробництва будівельних матеріалів з урахуванням експлуатаційних умов; - обирати технологічні та конструктивні методи захисту будівельних конструкцій від корозії та руйнівних впливів зовнішнього середовища.

Title in English

SYLLABUS Durability of building materials ВБ2 Educational level: Мaster's (second) 19 Fields of knowledge: " Durability of building materials " 192 Field of stady: «Construction and civil engineering» Educational Program: «Construction and civil engineering""

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 03-09-68S, довговічність, будівельні матеріали
Шифр: 03-09-68S
Тематики: Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво
Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво > 192 Будівництво та цивільна інженерія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури > Технології будівельних виробів і матеріалознавства
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 14 Жов 2022 14:32
Останні зміни: 14 Жов 2022 14:32
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/24511
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року