МОДЕЛЬ ТА МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ РЕСУРСУ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ І КОНСТРУКЦІЙ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Ромашко, В. М. та Ромашко-Майструк, О. В. (2021) МОДЕЛЬ ТА МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ РЕСУРСУ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ І КОНСТРУКЦІЙ. ВІСНИК ОДЕСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АКАДЕМІЇ БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ (84). с. 59-68.

[img] Text
Вісник ОДАБА, 84-6 zah.pdf

Download(447kB)

Анотація

У статті визначено та проаналізовано головні недоліки існуючих моделей і методів розрахунку ресурсу елементів будівельних конструкцій. Запропоновано універсальну модель та методику розрахунку залишкового ресурсу залізобетонних елементів і конструкцій в умовах тривалої експлуатації. Узагальнену деформаційно-силову модель опору залізобетонних елементів силовим впливам розвинуто до рівня енергетичної завдяки застосуванню гіпотези незмінності в одиниці об’єму та незалежності від режиму завантаження потенціальної енергії їх граничного деформування. Вказану гіпотезу рекомендується використовувати в якості універсального енергетичного критерію вичерпання несучої здатності залізобетонних елементів та обмеження їх прогинів і ширини розкриття тріщин за дії навантажень будь-якої тривалості

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: залізобетонні елементи, граничне деформування, залишковий ресурс, енергетичний критерій
УДК: 624.012.45:620.17
Бібліографічний опис: Ромашко В. М. МОДЕЛЬ ТА МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ РЕСУРСУ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ І КОНСТРУКЦІЙ / В. М. Ромашко, О. В. Ромашко-Майструк // ВІСНИК ОДЕСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ АКАДЕМІЇ БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ / ОДЕСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ БУДІВНИЦТВА ТА АРХІТЕКТУРИ. - Одеса, 2021. - Вип. 84. - С. 59-68.
Тематики: За напрямами > 06 - Будівництво та архітектура > 0601 - Будівництво та архітектура
Користувач, що депонує: libr_edit О. С. Дерлюк
Дата внесення: 31 Жов 2022 13:14
Останні зміни: 31 Жов 2022 13:14
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/24639
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року