МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ і навчальні завдання для практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Лінгвокраїнознавство» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійними програмами спеціальності 034 «Культурологія» галузі знань 03 «Гуманітарні науки» денної та заочної форм навчання.

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

06-09-73М Купчик, Л. Є. та Левун, Г. Г. (2022) МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ і навчальні завдання для практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Лінгвокраїнознавство» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійними програмами спеціальності 034 «Культурологія» галузі знань 03 «Гуманітарні науки» денної та заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
06-09-73М.pdf

Download(457kB)

Анотація

Вивчати мову – це не лише зазубрювати слова і основні граматичні правила. Спілкуватися з носієм мови навіть на загальні теми – це більше, ніж ритися у словнику. Власне тому вивчення мови є неможливим без культурного середовища. Розуміння культури – це як оперувати контекстом, що дозволяє підібрати правильне значення до кожного нового слова. Чим більше соціокультурних явищ є відомими для студента, тим легше вчити нові слова, вирази і спосіб мовлення. Мова і культура є невід’ємними і їх стосунки досить комплексними. Мова – це не лише набір слів, граматичні норми і будова речення, але й унікальні культурні норми, соціальні системи і когнітивні процеси. Розуміння цих соціокультурних контекстів разом з лінгвістичними положеннями певної культури є ключовими в опануванні мовою. Успішне та ефективне вивчення англійської мови є неможливим без знайомства з культурою англомовних країн. Без культурного контексту важко зрозуміти значення ряду прислів’їв, як, наприклад, ‘it’s raining cats and dogs’; ‘fly by the seats of your pants’ тощо.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 06-09-73М, лінгвокраїнознавство
Шифр: 06-09-73М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: Шифр галузі знань > 3 Гуманітарні науки
Шифр галузі знань > 3 Гуманітарні науки > 34 Культурологія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Іноземних мов
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 08 Груд 2022 18:29
Останні зміни: 08 Груд 2022 18:29
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/24899
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року