Силабус навчальної дисципліни «Теорія руйнування робочих середовищ» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Створення та експлуатація машин і обладнання» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

02-01-71S Кравець, С. В. (2023) Силабус навчальної дисципліни «Теорія руйнування робочих середовищ» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Створення та експлуатація машин і обладнання» спеціальності 133 «Галузеве машинобудування». [Силабус]

[img] Text
02-01-71S.pdf

Download(196kB)

Анотація

Сучасний стан розвитку науки і техніки, який характеризується суперечністю між збільшенням продуктивності і зменшення енергоємності робочих процесів машин, потребує знання теорій взаємодії робочих органів з робочими середовищами. В першу чергу це відноситься до землерийних, каменедробильних, камене- і бетонорізальних машин, машин і обладнання для зведення лісу і переробки деревини, грунтоущільнюючих і палезабивних машин та обладнання і таке інше. Всі ці машини і обладнання працюють на принципах руйнування робочих середовищ. Знання фізичної суті робочих процесів і основ теорій руйнування середовищ машинами, які працюють на підвищених робочих швидкостях і руйнують середовище як за традиційною (одноярусною), так і за багатоярусною схемами (принципами), дозволяють відшукати значні резерви для енергозбереження руйнівних процесів і підвищення ефективності будівельної техніки. Силабус «Теорія руйнування робочих середовищ» містить вказівки щодо вивчення окремих тем, плани аудиторних занять, тематику самостійної роботи, список рекомендованої літератури. Мета викладання дисципліни ТРРС є формування у майбутніх фахівців знань з конструкціями та основами розрахунків по підбору параметрів землерийних, каменедробильних, камене- і бетонорізальних машин, машин і обладнання для зведення лісу і переробки деревини, грунтоущільнюючих і палезабивних машин та обладнання.

Title in English

SYLLABUS THEORY OF THE DESTRUCTION OF WORKING ENVIRONMENTS ВК 3.1 Code in Degree Programme Level of Education: Bachelor’s (first) 13 Field of Knowledge Mechanical engineering 133 Field of Study Industry engineering Degree programme: " Creation and operation of machines and equipment"

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 02-01-71S, теорія руйнування, робочі середовища
Шифр: 02-01-71S
Тематики: Шифр галузі знань > 13 Механічна інженерія
Шифр галузі знань > 13 Механічна інженерія > 133 Галузеве машинобудування
Підрозділи: Навчально-науковий механічний інститут > Будівельних, дорожніх, меліоративних, сільськогосподарських машин і обладнання
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 01 Лют 2023 09:54
Останні зміни: 01 Лют 2023 09:54
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/25198
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року