Силабус навчальної дисципліни “БУДІВЕЛЬНА МЕХАНІКА (спеціальний курс) ” для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою: “Будівництво та цивільна інженерія (Мости і транспортні тунелі) спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія».

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

03-05-91S Трач, В. М. (2022) Силабус навчальної дисципліни “БУДІВЕЛЬНА МЕХАНІКА (спеціальний курс) ” для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою: “Будівництво та цивільна інженерія (Мости і транспортні тунелі) спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія». [Силабус]

[img] Text
03-05-91S.pdf

Download(3MB)

Анотація

Будівельна механіка вивчає складні механічні системи до складу яких входять: масивні тіла, пластини, оболонки, стержні. Таке визначення об’єктів будівельної механіки остаточно склалося в останні десятиріччя, оскільки стало можливим поряд з постановкою задачі розробити математичний апарат, алгоритми та програмне забезпечення, що разом дають відповідні методи для її розв’язання. Загалом будівельна механіка обмежується знаходженням зусиль, деформацій та переміщень під дією зовнішніх, найчастіше, силових чинників і не встановлює критеріїв міцності, як це робиться в опорі матеріалів. Мета - викладання дисципліни “Будівельна механіка (загальний курс)” полягає у підготовці бакалавра-будівельника до самостійного, вдумливого, ініціативного розв’язання задач з розрахунку конструкцій будівель і споруд на міцність, жорсткість. Завдання - полягає в освоєнні основних теоретичних положень предмету “Будівельна механіка”, розрахункових формул і меж їх придатності, наукової та технічної термінології, фізичних величин й одиниць їх вимірювань, чинного нормативного законодавства.

Title in English

SYLLABUS academic discipline “Building mechanics (general course)” ОК 12 Code in Degree Programme Level of Education: bachelor’s (first) 19 Field of Knowledge: Architecture and Building 192 Field of Study: Building and civil engineering Degree Programme: Building and civil engineering (Bridges and transport tunnels).

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 03-05-91S, будівельна механіка
Шифр: 03-05-91S
Тематики: Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво
Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво > 192 Будівництво та цивільна інженерія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури > Мостів і тунелів, опору матеріалів та будівельної механіки
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 22 Лют 2023 09:43
Останні зміни: 22 Лют 2023 09:43
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/25400
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року