Силабус навчальної дисципліни "Генетика" для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Агрономія», спеціальності 201 "Агрономія"

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-01-83S Солодка, Т. М. (2023) Силабус навчальної дисципліни "Генетика" для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Агрономія», спеціальності 201 "Агрономія". [Силабус]

[img] Text
05-01-83S.pdf

Download(342kB)

Анотація

Разом з іншими науками генетика бере участь у розробці атомістичного вчення як основи матеріалістичного світогляду, розширює загально біологічні знання і сприяє глибокому розумінню еволюції органічного світу. Студент повинен знати: вільно оперувати термінами і поняттями. Історію, основні етапи і сучасний стан розвитку генетики; видатних зарубіжних і вітчизняних вчених, які зробили внесок у її розвиток. - Сутність основних методів генетики та мету їх використання. Генетичну символіку. Основні закономірності успадкування, вивчені класичною генетикою (закони Менделя, різні типи взаємодії генів, зчеплене та зчеплене зі статтю успадкування). -Основні здобутки молекулярної генетики (будову і реплікацію ДНК, її організуючу роль в метаболізмі, фізіологічну функцію генів, білковий синтез, способи рекомбінації генетичної інформації в еу- та прокаріотів). Студент повинен вміти: вільно оперувати термінами і поняттями та генетичною символікою, виготовляти тимчасові препарати для вивчення мітозу і каріотипу, визначати генотип досліджуваних форм за результатом аналізуючи схрещування та розщеплення в F2, визначати кількість типів гамет, що утворюються ди- і полігібридом.

Title in English

SYLLABUS Genetics Code in Degree Programme ВК 2.1 Level of Education Bachelor’s (first) Field of Knowledge 20 Agricultural sciences and food Field of Study 201 «Agronomy» Degree Programme «Agronomy»

Тип елементу : Силабус
Додаткова інформація: попередня версія силабусу 01-05-21S
Ключові слова: 05-01-83S, генетика
Шифр: 05-01-83S
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 07 Лип 2023 07:56
Останні зміни: 31 Січ 2024 08:32
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/26480
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року