Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Технології елеваторної промисловості» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агроінженерія» спеціальності 208 «Агроінженерія» денної та заочної форм навчання

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

02-06-12М Налобіна, О. О. та Шимко, А. В. (2023) Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Технології елеваторної промисловості» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агроінженерія» спеціальності 208 «Агроінженерія» денної та заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
02-06-12М.pdf

Download(1MB)

Анотація

Елеватором називається найбільш досконалий вид механізованого сховища. Будують елеватори великої місткості для зберігання зерна. На хлібоприймальних пунктах зосереджується велика кількість продовольчого, фуражного та товарного зерна. Вони призначаються, головним чином, для зберігання сухого товарного зерна з встановленої вологістю трохи більше 13...14%. Зерно в елеваторах зберігають у шюсах, розташованих один біля одного. Всі трудомісткі процеси в елеваторах – прийом зерна, його зважування, завантаження та вивантаження, внутрішнє транспортування, очищення, сортування тощо – повністю механізовані та автоматизовані. Сучасний елеватор включає комплекс споруд, пов'язаних загальними виробничими процесами, з яких основні – приймання, зважування, зберігання, відпустка зерна, а спеціальні – очищення, сушіння та сортування зерна. Будівлі та споруди елеватора за функціональними ознаками можна розділити на: виробничі, призначені для приймання, зберігання, підробітку та відпуску зерна та зернової продукції; допоміжні, що обслуговують виробництво; невиробничі. Мета дисципліни: формування теоретичних знань та практичних навичок, що пов’язані із особливостями зерна і зернової маси, як об’єкта зберігання та засвоєння закономірностей впливу фізичних, хімічних, біологічних і інших факторів на стан зерна; вивчення основних технологічних прийомів та обладнання. Завдання дисципліни: сформувати у магістрантів основні знання про типи зерносховищ; робочі схеми руху зерна на елеваторі; принципи організації і особливості функціонування технологічних потоків елеваторної промисловості; ознайомити з вимогами нормативних документів до проектування елеваторів; ознайомити зі складанням принципової і технологічної схеми технологій елеваторної промисловості.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 02-06-12М, технології елеваторної промисловості
Шифр: 02-06-12М
За видами робіт: Лабораторні роботи
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 208 Агроінженерія
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 30 Серп 2023 10:41
Останні зміни: 30 Серп 2023 10:41
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/26646
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року