Методичні вказівки до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Інженерна підготовка та благоустрій міських територій з курсовим проектом» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Міське будівництво і господарство» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» усіх форм навчання (частина І)

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

03-04-091М Ліпянін, В. А. (2023) Методичні вказівки до практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни «Інженерна підготовка та благоустрій міських територій з курсовим проектом» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Міське будівництво і господарство» спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» усіх форм навчання (частина І). [Методичне забезпечення]

[img] Text
03-04-091М.pdf

Download(858kB)

Анотація

Інженерна підготовка та благоустрій міських територій — це інженерний захід, спрямований на перетворення, зміну та поліпшення природних умов, обмеження розвитку та впливу природних геологічних процесів на урбанізовані території. Будівництво нових міст і нових житлових районів у існуючих містах здійснюється на виділених землях для забудови. Вибір місця має різноманітні чинники та складні завдання, необхідно всебічно враховувати вимоги промисловості та транспорту, архітектурно-планувальні та санітарні умови, а також можливості та умови інженерного обладнання та інженерного благоустрою на міських територіях. Крім того, одним із важливих факторів, що характеризують територію, є природні умови місцевості, рельєф, геолого-гідрогеологічні характеристики території, водні об’єкти та наявність і активність фізико-геологічних процесів (зсувів, ярів тощо). Вивчення природних умов дозволяє провести інженерну та містобудівну оцінку територій та їх придатність для будівництва нових міст чи регіонів. Як правило, будівництво здійснюється після попередньої інженерної підготовки ділянки, а обсяг залежить від природних умов і вимог містобудування. Території, де природні умови сприятливі для будівництва, не потребують складної та масштабної інженерної підготовки. Несприятливі природні умови (зсуви, хвилястий рельєф, високі ґрунтові води, затоплення території річками та ін.) значно ускладнюють інженерну підготовку, тому при розробці та реалізації інженерної підготовки території всі рішення повинні прийматися після техніко-економічного підтвердження доцільності. У цьому розділі, аналізуючи фізико-кліматичні умови місцевості, здобувачі повинні з’ясувати, що стало причиною затоплення даної місцевості, обґрунтувати прийняте рішення та дати детальну характеристику.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 03-04-091М, інженерна підготовка, благоустрій міських територій з курсовим проектом
Шифр: 03-04-091М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво
Шифр галузі знань > 19 Архітектура та будівництво > 192 Будівництво та цивільна інженерія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури > Міського будівництва та господарства
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 11 Вер 2023 11:52
Останні зміни: 11 Вер 2023 11:52
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/27081
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року