Методичні вказівки до практичних робіт з навчальної дисципліни «Технологія обробки та зберігання зерна» для здобувачів вищої освіти усіх освітніх рівнів усіх освітньо-професійних програм спеціальностей НУВГП всіх форм навчання

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-01-284М Солодка, Т. М. (2023) Методичні вказівки до практичних робіт з навчальної дисципліни «Технологія обробки та зберігання зерна» для здобувачів вищої освіти усіх освітніх рівнів усіх освітньо-професійних програм спеціальностей НУВГП всіх форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-01-284М.pdf

Download(261kB)

Анотація

Агропромисловий комплекс (АПК) є сукупністю інтегрованих галузей, об'єднаних спільною метою - забезпечити країну продовольством і сільськогосподарською сировиною. Зерно являється найбільш традиційний та цінний продовольчий ресурс України. Ефективне використання зерна здатне забезпечити стабільний соціально-економічний розвиток і продовольчу безпеку та вирішення геополітичних питань на користь нашої держави. Від ефективності технологій післязбиральної обробки і сушіння зерна залежать втрати при його зберіганні, а від безпечності та якості зерна залежить ефективність застосування круп’яних продуктів, борошна та хлібобулочних виробів, харчових продуктів і комбікормів. Зростанню попиту на зернові, який на думку експертів буде і далі продовжуватись, сприяє особливе їх значення для людства. Надзвичайно важливими в раціоні людини є хлібобулочна продукція і крупи, макаронні та борошняні кондитерські вироби. Зернові та хлібопродукти, на думку численної кількості вчених, за рахунок високої харчової цінності, без збагачення і додаткових технологічних заходів можна віднести до функціональних, багато з них проявляють профілактичні і лікувальні властивості. Предметом вивчення навчальної дисципліни є теоретичні основи методики та теоретичні навички техніки обробки та зберігання зерна, котра як комплексна наука займається розробкою теоретичних засад і агротехнічних прийомів подальшого підвищення продовольчого забезпечення. Міждисциплінарні зв’язки: навчальна дисципліна «Біологічна індикація грунтів» є складовою частиною циклу фундаментальних дисциплін для підготовки студентів за спеціальністю «Агрономія». Вивчення курсу передбачає наявність систематичних та ґрунтовних знань із суміжних курсів: «Землеробство», «Ґрунтознавство», «Агрохімія», «Система застосування добрив», «Філософія». Вимоги до знань та умінь визначаються галузевими стандартами вищої освіти України.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-01-284М, технологія обробки, зберігання зерна
Шифр: 05-01-284М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття
Тематики: За напрямами > Усі спеціальності
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 27 Жов 2023 10:41
Останні зміни: 27 Жов 2023 10:41
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/27935
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року