Силабус навчальної дисципліни «Українська державність і культура» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою 275.3 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», галузь знань 27 «Транспорт», спеціальність 275 «Транспортні технології (за видами)»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

06-10-175S Гуменюк, С. М. та Рогозіннікова, К. С. (2023) Силабус навчальної дисципліни «Українська державність і культура» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою 275.3 «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)», галузь знань 27 «Транспорт», спеціальність 275 «Транспортні технології (за видами)». [Силабус]

[img] Text
06-10-175S.pdf

Download(456kB)

Анотація

Для сучасного фахівця не можливо не знати основних етапів українського державотворення, особливо в умовах повномасштабної російської воєнної агресії проти України. Ця агресія супроводжується ідеологічною та інформаційною експансією, отже вивчення навчальної дисципліни «Українська державність і культура» є надзвичайно важливим і вкрай необхідним засобом захисту державних інтересів у духовній сфері та засобом впливу на національну свідомість молоді. Дисципліна активізує актуальні для сьогодення питання, а саме: - традиції державотворчих процесів на українських землях; - становлення української нації; - формування самобутньої і неповторної національної культури; - роль і місце української держави та культури в європейському полікультурному просторі; - утвердження України як правової демократичної держави та інші. Державність аналізується як комплекс інститутів економіки, політики, культури, права, які діють на території, населеній національним колективом, які зв’язують його в компактну цілість та забезпечують його розвиток у сучасному і майбутньому. Навчальна дисципліна «Українська державність та культура» складається з ІІІ модулів: І «Традиції державотворення в Україні: історія та сучасність», ІІ «Українська державність та культура у європейському полікультурному просторі», ІІІ «Основи державності та права». Мета дисципліни полягає в глибокому аналізі традицій українського державотворення, показі самобутності українського народу, його історії та культури; формуванні у здобувачів вищої освіти бачення державотворчих процесів в Україні та сприйняття її культури, як невід’ємної складової світового історичного процесу та світової культурної спадщини, а також в отриманні глибоких і міцних знань в сфері державно-правових явищ.

Title in English

SYLLABUS UKRAINIAN STATEHOOD AND CULTURE Code in Degree ОК 02 Programme Level of Education Вachelor ’s (first) 27 Field of Knowledge Transport 275 Field of Study Transport technologies (by species) Degree Programme 275.3 Transport technologies (on road transport)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 06-10-175S, українська державність, культура
Шифр: 06-10-175S
Тематики: Шифр галузі знань > 27 Транспорт
Шифр галузі знань > 27 Транспорт > 275 Транспортні технології (На автомобільному транспорті)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Журналістики та українознавства
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 30 Лист 2023 09:19
Останні зміни: 30 Лист 2023 09:19
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28275
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року