ОСОБЛИВОСТІ СКЛАДУ ТА ВЛАСТИВОСТЕЙ СТІЧНИХ ВОД МОЛОКОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Ковальчук, В. А. та Кобилко, І. В. (2023) ОСОБЛИВОСТІ СКЛАДУ ТА ВЛАСТИВОСТЕЙ СТІЧНИХ ВОД МОЛОКОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування (2(102)). с. 52-62.

[img] Text
Vt1025 (1).pdf

Download(181kB)

Анотація

Молокопереробні підприємства відіграють важливу роль у харчовій промисловості, проте процес переробки молока супроводжується утворенням значних об’ємів висококонцентрованих стічних вод. Метою статті є дослідження особливостей складу та властивостей стічних вод молокопереробних підприємств на різних етапах переробки молока, їх врахування при розробці технологій очистки стічних вод. Розглянуто потенційний негативний вплив на навколишнє середовище неочищених або недостатньо очищених стічних вод, перспективи та рекомендації щодо підвищення ефективності очищення стічних вод. Розуміння специфічних особливостей стічних вод молокопереробних підприємств має вирішальне значення для розробки та впровадження ефективних стратегій управління стічними водами в молочній промисловості.

Title in English

COMPOSITION AND PROPERTIES FEATURES OF WASTEWATERS FROM MILK PROCESSING ENTERPRISES

English abstract

Milk processing enterprises play an important role in the food industry, but the milk processing process is accompanied by the significant volumes of highly concentrated wastewater. This article purpose is to study the composition and properties featurities in wastewater from milk processing enterprises at various stages of milk transformation, their consideration in the development of wastewater treatment technologies. The potential negative impact on the environment of untreated or insufficiently treated wastewater, prospects and recommendations for improving the efficiency of wastewater treatment are considered. Understanding the specific characteristics of dairy wastewater is critical to the development and implementation of effective wastewater management strategies in the milk industry.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: молокопереробні підприємства; стічні води; концентрації забруднень стічних вод; технології очистки стічних вод; milk processing enterprises; wastewater; concentrations of sewage pollutants; wastewater treatment technologies
УДК: 628.312
Бібліографічний опис: Ковальчук В. А. Особливості складу та властивостей стічних вод молокопереробних підприємств / В. А. Ковальчук, І. В. Кобилко // Вісник НУВГП. Технічні науки : зб. наук. праць. - Рівне : НУВГП, 2023. - Вип. 2(102). - С. 52-62.
Тематики: Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Технічні науки" > 2023 > Вісник 2
Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Технічні науки" > 2023
Видання університету
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 08 Груд 2023 13:57
Останні зміни: 08 Груд 2023 13:57
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28349
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року