СТАН БЮДЖЕТУ ТА ФІНАНСУВАННЯ ЗСУ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Романенко, Є. О. та Гурковський, В. І. та Акімов, О. О. (2023) СТАН БЮДЖЕТУ ТА ФІНАНСУВАННЯ ЗСУ. Mezinárodní Ekonomický Institut. с. 121-131.

[img] Text
Романенко Є_Гурковський В_Акімов О (2023) СТАН БЮДЖЕТУ ТА ФІНАНСУВАННЯ ЗСУ (1).pdf

Download(1MB)

Анотація

В умовах повномасштабної збройної агресії РФ проти України українська нація веде небачену у 21-му сторіччі битву за своє існування. Російське вторгнення в Україну 2022 року - відкритий воєнний напад Росії на Україну, розпочатий 24 лютого 2022 року. Частина російсько- української війни, розв'язаної Росією 2014 року, участь у якій РФ намагалася заперечувати. Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію». Москва, попри численні докази, також заперечує свої атаки на цивільних в Україні.[1] Світовий банк оприлюднив дослідження щодо збитків і втрат, яких зазнала економіка України. Станом на березень для відновлення та реконструкції потрібно до 411 млрд. доларів. У ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Через повномасштабну війну Україна втратила близько 30% економіки та підприємств, 3,5 млн. робочих місць. У 2022 році, майже 5,8 мільйона українців стали біженцями, Офіс Генерального прокурора України повідомляє що станом на 14 серпня про задокументовані злочини, вчинені в період широкомасштабної агресії російської федерації проти України - 103 187 воєнних злочинів, 16 725 злочинів проти національної безпеки України. Крім того, за офіційними даними ювенальних прокурорів, 1599 дітей постраждали внаслідок агресії рф, з них: 502 – загинули, 1097 – дістали поранення різного ступеня тяжкості. У відомстві наголошують, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.[2] Україна для перемоги над росією потребує не тільки зовнішньої військової підтримки, а й фінансової допомоги. Це довів 2022 рік, але й поточний рік є не менш складним

Тип елементу : Стаття
Бібліографічний опис: Романенко Є. О. Стан бюджету та фінансування ЗСУ / Є. О. Романенко // Moderní aspekty vědy: XXXV : Díl mezinárodní kolektivní monografie / Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o., Česká republika: Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o. - 2023. - РЗ. 121- 131.
Тематики: За напрямами > Усі спеціальності
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 21 Груд 2023 11:45
Останні зміни: 21 Груд 2023 11:45
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28486
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року