Силабус навчальної дисципліни «Українська державність і культура» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології захисту навколишнього середовища (ID458)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища» галузі знань 18 «Виробництво та технології»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

06-10-176S Клинова-Дацюк, Г. Д. та Міщук, І. В. (2023) Силабус навчальної дисципліни «Українська державність і культура» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології захисту навколишнього середовища (ID458)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища» галузі знань 18 «Виробництво та технології». [Силабус]

[img] Text
06-10-176S.pdf

Download(238kB)

Анотація

В умовах повномасштабного вторгнення Росії в Україну, яке супроводжується знищенням українців як нації, історико-культурної спадщини, вивчення навчальної дисципліни «Українська державність і культура» є надзвичайно важливим і вкрай необхідним засобом захисту державних інтересів у духовній сфері та засобом впливу на національну свідомість студентської молоді. Дисципліна розглядає низку актуальних для сьогодення питань: традиції державотворчих процесів на українських землях, становлення української нації, формування самобутньої і неповторної національної культури, роль і місце української держави й культури в європейському полікультурному просторі тощо. Державність аналізується як комплекс інститутів економіки, політики, культури, які діють на території, населеній національним колективом, які зв’язують його в компактну цілість та забезпечують його розвиток у сучасному і майбутньому. Навчальна дисципліна “Українська державність та культура” складається з ІІІ модулів: І «Традиції державотворення в Україні: історія та сучасність», ІІ «Українська державність та культура у європейському полікультурному просторі», ІІІ «Основи державності та права». Основна мета викладання дисципліни «Українська державність і культура» полягає в глибокому аналізі традицій українського державотворення, показі самобутності українського народу, його історії та культури; формуванні у студентів бачення державотворчих процесів в Україні та сприйняття її культури, як невід’ємної складової світового історичного процесу та світової культурної спадщини, а також в отриманні глибоких і міцних знань в сфері державно-правових явищ. Основні цілі: - проаналізувати традицію державності на території України; - визначити роль і місце України глобалізаційних та євроінтеграційних процесах; - розкрити умови формування та розвитку української культури, як самобутньої культури українців; - показати розвиток української культури, як частини всесвітнього історичного та культурного процесу; - розвивати навички дослідницької роботи з джерелами та об’єктивного аналізу історичних фактів; - виховувати патріотичні почуття та шанобливе ставлення до історичного минуло українського народу, постатей та діячів культури. - з’ясувати основні свої права та обов’язки як члена суспільства; - ознайомити з цінностями вільного демократичного суспільства, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина в Україні; принципів європейської демократії та поваги до прав громадян, враховувати їх при прийнятті рішень; - дати знання про можливі способи захисту прав та інтересів громадян у різних правових ситуаціях; - вміти використовувати на практиці основні положення законодавства як національного так і міжнародного.

Title in English

SYLLABUS Ukrainian statehood and culture ОК1.1 Code in Degree Programme Level of Education: Bachelor’s (first) 18 Field of Knowledge Production and technologies 183 Field of Study Environmental protection technologies Degree Programme: Environmental protection technologies (ID458)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 06-10-176S, технології, захист, навколишнє середовище
Шифр: 06-10-176S
Тематики: Шифр галузі знань > 18 Виробництво та технології
Шифр галузі знань > 18 Виробництво та технології > 183 Технології захисту навколишнього середовища
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Журналістики та українознавства
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 08 Січ 2024 11:43
Останні зміни: 08 Січ 2024 11:43
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28706
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року