Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної і заочної форм навчання

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-08-142М Коротун, С. І. (2024) Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної і заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-08-142М.pdf

Download(380kB)

Анотація

Метою проведення практичних занять з дисципліни «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» є формування знань, набуття практичних навичок, пов’язаних з питаннями оснащення, експлуатації закладів готельно-ресторанного господарства сучасним технологічним устаткуванням. Завданням вивчення дисципліни «Устаткування закладів готельно- ресторанного господарства» є отримання студентами комплексу знань та практичних навичок з класифікації, вибору, виконання інженерно-технічних розрахунків, розміщення, експлуатації, технічного обслуговування устаткування готельно-ресторанного господарства, впровадження нової техніки для ефективного переоснащення підприємства, комплексної механізації, автоматизації, інформатизації технологічних процесів з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду. Застосування отриманих знань на практиці буде сприяти прийняттю оптимальних рішень у питаннях вибору, застосування та удосконалення технологічного устаткування з метою отримання конкурентоздатних послуг. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті проведення практичних занять студент повинен знати: − теоретичні основи процесів, що реалізуються в устаткуванні закладів − готельно-ресторанного господарства; − функціональне призначення, види, принцип дії устаткування готельно- ресторанного господарства; − технічні характеристики, конструктивні та експлуатаційні особливості устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, − основні фактори, які впливають на ефективність роботи машин і апаратів закладів готельно-ресторанного господарства; − принципи вибору, методики розрахунку теоретичної продуктивності устаткування; методику розрахунку обґрунтованої кількості машин та апаратів; − принципи технічного переоснащення закладів готельно-ресторанного господарства, основні напрями розвитку і вдосконалення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства; вміти: − класифікувати, аналізувати, вибирати, розміщувати обладнання; − впроваджувати новітню техніку для ефективного переоснащення − підприємства, механізації та автоматизації технологічних процесів; − складати і читати принципові кінематичні схеми устаткування; виконувати інженерно-технологічні розрахунки; отримати, мати навички: − складання апаратурно-технологічних схем виробництва продукції за технологічними регламентами; − безпечної роботи обладнання; − експериментального визначення продуктивності устаткування; − складання і читання принципових схем устаткування; − застосовування інформаційних технологій в практичній діяльності для рішення практичних задач підбору устаткування. При виконанні практичних робіт передбачено підбір та вивчення механічного устаткування на прикладі спеціальних, універсальних, спеціалізованих кухонних машин. Знання функціонального призначення, будови, складових, класифікації, робочих органів, правил та особливостей експлуатації, принципів роботи, розрахунків продуктивності устаткування необхідні для підбору, безпечної, сталої роботи обладнання ресторанного закладу будь-якого типу, класу. Особливу увагу приділено питанню оснащення жилої, адміністративної, обслуговуючої та підсобної груп приміщень готелів корпусними та м’якими меблями. З цією метою передбачено вивчення вимог до оснащення меблями, класифікації, призначення, якісних характеристик, методики підбору корпусних та м’яких меблів.Навики, набуті на практичних заняттях, використовуються студентами при подальшому проходженні навчальних та виробничих практик, написанні курсових та кваліфікаційної робіт. Методичні вказівки складені відповідно до програми курсу «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства», який передбачений навчальним планом для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Методичні вказівки можуть бути корисними і для студентів інших напрямів підготовки.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-08-142М, устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
Шифр: 05-08-142М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття
Тематики: Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування
Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Туризму та готельно-ресторанної справи
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 26 Січ 2024 12:13
Останні зміни: 26 Січ 2024 12:13
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28939
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року