Методичні вказівки для виконання практичних та самостійних робіт з освітньої компоненти «Овочівництво» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрономія» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форм навчання з елементами дуальної освіти

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-01-305М Фурманець, О. А. та Мороз, О. С. (2024) Методичні вказівки для виконання практичних та самостійних робіт з освітньої компоненти «Овочівництво» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрономія» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форм навчання з елементами дуальної освіти. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-01-305М.pdf

Download(2MB)

Анотація

За останні роки в Україні овочі набувають все більшого значення в харчуванні людей, тому галузь овочівництва знаходиться в стані підйому. Основним пріоритетом галузі є дослідження пов’язані з розширенням виробництва продукції та забезпечення населення екологічно безпечними овочами. Крім високих смакових якостей, овочі в своєму складі мають високий вміст вітамінів, органічних кислот, цукрів, білків, солей, що позитивно впливає на здоров’я людей, покращує обмін речовин та запобігає виникненню багатьох хвороб. Одним із шляхів підвищення ефективності виробництва овочів є заходи, які направлені на збільшення продуктивності культур, впровадження новітніх технологій, застосування агрозаходів, які найкраще відповідають даній зоні вирощування. Збільшення урожайності культур до максимально можливих меж дасть змогу забезпечити потребу людей в продуктах харчування як в сирому, так і переробленому вигляді. Овочівництво – галузь рослинництва, яка займається вирощуванням овочів, а також наука, що вивчає біологію овочевих рослин, закономірності їх росту, розвитку та формування врожаю. Сучасне овочівництво ґрунтується, в першу чергу, на глибокому знанні біології овочевих культур, яке при достатньому вмінні керувати умовами зовнішнього середовища, дає можливість одержати високі та якісні врожаї овочевих культур. Основна мета овочівництва – забезпечити населення України високоякісною свіжою овочевою продукцією в широкому асортименті, а переробну промисловість сировиною та вирощування овочів для експорту. Головним резервом у підвищенні врожайності овочевих рослин (понад 150 видів) є впровадження новітніх промислових технологій, використання високопродуктивних сортів і гібридів, застосування інтегрованого захисту боротьби з шкідниками і хворобами.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-01-305М, овочівництво, класифікація овочевих культур
Шифр: 05-01-305М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 30 Січ 2024 10:23
Останні зміни: 30 Січ 2024 10:23
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28992
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року