ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ ОПЕРАЦІЙНИХ ЦІЛЕЙ РОЗВИТКУ ГОРОДОЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

Клименко, О. М. та Клименко, М. О. та Янковська, А. Ю. (2023) ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ ОПЕРАЦІЙНИХ ЦІЛЕЙ РОЗВИТКУ ГОРОДОЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування (4(104)). с. 59-73.

[img] Text
Vs420235 (1).pdf

Download(211kB)

Анотація

У статті викладені матеріали аналізу визначення формулювання стратегічних і операційних цілей соціальної, економічної, екологічної сфер Городоцької сільської ради та перевірки їх відповідно до вимог Національних екологічних цілей, які є базовим планом адаптації екологічного законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Запропоновано стратегічні цілі соціального, економічного і екологічного розвитку сільської ради викласти у наступній редакції, а саме: А. «Розвиток людського капіталу, високі соціальні стандарти»; В. «Економічний розвиток територій»; С. «Екологічна безпека територій», які, згідно з оцінкою, за більшістю пунктів добре або принципово відповідають вимогам Національних екологічних цілей. Водночас визначено операційні цілі в соціальній сфері (3), в економічній сфері (4), в екологічній сфері (2), які також добре або принципово узгоджуються з вимогами Національних екологічних цілей. Для досягнення стратегічних і операційних цілей заплановано виконання короткострокових завдань: у соціальній сфері – 21, економічній – 16, у екологічній 5, які також добре або принципово узгоджуються з Національними екологічними цілями. Проведено деталізацію виконання завдань з дотриманням певних вимог, а саме: формулювання змісту завдання для реалізації операційної цілі; наведення переліку, що ж необхідно зробити; переліку індикаторів. Наголошується, що формулювання стратегічних і операційних цілей і завдань сталого розвитку Городоцької СР необхідно здійснювати відповідно до Стратегічного бачення розвитку території цієї СР та з врахуванням вимог Національних екологічних цілей для інтеграції цього бачення у стратегії регіонального та державного рівнів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: стратегічні; операційні; цілі; завдання; сталий розвиток; Національні екологічні цілі; відповідність; strategic; operational; objectives; task; sustainability; National ecological goals; conformity
УДК: 502.131.1 (477.8)
Бібліографічний опис: Клименко О. М. Обгрунтування вибору операційних цілей розвитку Городоцької сільської ради / О. М. Клименко, М. О. Клименко, А. Ю. Янковська // Вісник НУВГП. Сільськогосподарські науки : зб. наук. праць. - Рівне : НУВГП, 2023. - Вип. 4(104). - С. 59-73.
Тематики: Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2023 > Вісник 4
Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2023
Видання університету
Користувач, що депонує: С. Й. Гипчинська
Дата внесення: 22 Лют 2024 11:40
Останні зміни: 22 Лют 2024 11:40
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29463
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року