Методичні вказівки до виконання курсової роботи «Розробка елементів системи землеробства господарства» з дисципліни «Землеробство з основами гербології» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрономія» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форми навчання з елементами дуальної освіти. Частина 2. «Системи обробітку ґрунту»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-01-326М Фурман, В. М. та Мороз, О. С. (2024) Методичні вказівки до виконання курсової роботи «Розробка елементів системи землеробства господарства» з дисципліни «Землеробство з основами гербології» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Агрономія» спеціальності 201 «Агрономія» денної та заочної форми навчання з елементами дуальної освіти. Частина 2. «Системи обробітку ґрунту». [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-01-326М.pdf

Download(294kB)

Анотація

Досягнення сучасної аграрної науки та передової практики переконливо показують, що збільшити виробництво і поліпшити якість сільськогосподарської продукції можна на основі застосування зональних науково обґрунтованих систем землеробства, широкого впровадження у виробництво енергозберігаючих, ґрунтозахисних та індустріальних технологій вирощування сільськогосподарських культур, здійснення комплексу заходів щодо підвищення родючості ґрунту, ефективного використання капіталовкладень, сільськогосподарської техніки, добрив, гербіцидів та інших засобів. Серед заходів по прискоренню науково-технічного прогресу в сільському господарстві, підвищенню родючості ґрунту і врожайності сільськогосподарських культур, продуктивності та стійкості землеробства важливе місце займає впровадження обробітку ґрунту в сівозмінах різних ґрунтово-кліматичних зон України. За допомогою обробітку створюють необхідні ґрунтові умови для нормального росту й розвитку рослин, до мінімуму зводять негативну дію посухи та інших явищ, які згубно впливають на продуктивність сільськогосподарських культур. Разом з тим досвід передових країн свідчить, що впровадження однакових прийомів обробітку в різних грунтово-кліматичних умовах неефективне. Так, шаблонне застосування традиційної системи обробітку ґрунту, яка базується на використанні переважно полицевих знарядь, не забезпечує надійного його захисту від вітрової і водної ерозії, не сприяє підвищенню використання вологи атмосферних опадів, скороченню строків проведення польових робіт тощо. Дані, одержані за останні роки, свідчать, що оранку в багатьох випадках з успіхом можна замінювати плоскорізним і поверхневим обробітком, застосовуючи дискові, плоскорізні та інші знаряддя. Методичні вказівки розроблені з метою допомогти студентам при виконанні курсової роботи з дисципліни «Землеробство з основами гербології».

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-01-326М, розробка елементів системи землеробства господарства
Шифр: 05-01-326М
За видами робіт: Курсова робота (проект)
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 22 Лют 2024 07:26
Останні зміни: 22 Лют 2024 07:26
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29486
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року