Методичні вказівки до індивідуальної роботи та практичних занять із навчальної дисципліни «Проектування основ і фундаментів в складних геологічних умовах» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів усіх освітньо-професійних програм спеціальностей НУВГП денної та заочної форм навчання.

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

03-03-146М Фурсович, М. О. та Супрунюк, В. В. (2024) Методичні вказівки до індивідуальної роботи та практичних занять із навчальної дисципліни «Проектування основ і фундаментів в складних геологічних умовах» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів усіх освітньо-професійних програм спеціальностей НУВГП денної та заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
03-03-146М.pdf

Download(861kB)

Анотація

Складні інженерно-геологічні умови будівництва майже на всій території України дають ускладнення як при зведенні будівель і споруд, так і в процесі подальшої експлуатації. Найбільш складними для будівництва в Україні є просідаючі лесові грунти, які розповсюджені на понад 70% території і мають дуже часто досить потужні товщі. Складними також є умови будівництва на грунтах, що дуже стискаються і зустрічаються в усіх природних зонах і найбільш поширені на півночі в поліській зоні. До дуже стисливих грунтів відносять болотні відкладення (мули, сапропелі, торфи і заторфовані грунти), пухкі піски, деякі різновиди глинистих водонасичених грунтів. Будівництво на вище наведених грунтах вимагає додаткових суттєвих витрат на їх ущільнення або закріплення, або ж на повну заміну. Тому від грунтовного вивчення фізико-механічних властивостей цих грунтів і правильного вибору способів будівництва на них в значній мірі залежить вартість будівель чи споруд вцілому.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 03-03-146М
Шифр: 03-03-146М
За видами робіт: Практичні (семінарські) заняття, Самостійна робота
Тематики: За напрямами > Усі спеціальності
Підрозділи: Навчально-науковий інститут будівництва та архітектури > Автомобільних доріг, основ та фундаментів
Користувач, що депонує: В. Є. Перелигіна
Дата внесення: 22 Бер 2024 15:54
Останні зміни: 22 Бер 2024 15:54
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29723
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року