Силабус навчальної дисципліни «Методична робота вчителів історії та суспільних дисциплін» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, спеціальності 014.03 «Cередня освіта (Історія)» освітньо-професійної програми «Cередня освіта (Історія)»

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-03-158S Олексін, Ю. П. та Шевчук, Т. Є. (2024) Силабус навчальної дисципліни «Методична робота вчителів історії та суспільних дисциплін» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня, спеціальності 014.03 «Cередня освіта (Історія)» освітньо-професійної програми «Cередня освіта (Історія)». [Силабус]

[img] Text
07-03-158S.pdf

Download(548kB)

Анотація

Метою вивчення дисципліни «Методична робота вчителів історії та суспільних дисциплін» є: навчити здобувачів основ методичної роботи вчителя в школі; засвоїти закономірності навчання історії та теоретичні засади історичної дидактики, сформувати вміння підготовки до уроків, які будуть використані у практиці навчання та виховання школярів на уроках історії та інших суспільних дисциплін. Реалізація мети здійснюється шляхом виконання таких завдань: - пізнавальні: вивчення методологічних та теоретичних засад шкільних курсів історії; новітніх досягнень в галузі педагогіки, методичної роботи вчителя історії; задач і змісту сучасної історичної освіти; нормативної бази навчання історії в загальноосвітньому навчальному закладі; методів, способів, прийомів навчання предметів, інноваційних прийомів викладання; дослідження творчої спадщини вітчизняної та зарубіжної методичної думки, цілісне її сприйняття; - методичні: ознайомити здобувачів з теорією і методичною роботою вчителя школі, з традиційними і інноваційними методами, прийомами і технологіями навчання історії в школі; навчити здобувачів моделювати уроки історії різних типів і видів, вільно добирати і оперувати методами і прийомами навчання предмету, оптимізуючи навчально-виховний процес; - практичні: вироблення практичних вмінь та навичок, необхідних для забезпечення високої ефективності уроку історії. У кожній з тем, які пропонуються до опрацювання розкрито як теорію питання, так і сучасні підходи до застосування тих чи інших умов у практиці навчання. На лекціях висвітлюються основні теоретичні питання курсу. Доповнюють їх матеріали, висунуті до обговорення і аналізу на практичних (семінарських) заняттях.

Title in English

SYLLABUS Methodical work of a teacher of history and social science disciplines Code in Degree Programme ОК 37 Level of Education bachelor’s (first) Field of Knowledge 01 Educational, pedagogical sciences Field of Study 014.03 Secondary education (History) Degree Programme Secondary education (History)

Тип елементу : Силабус
Ключові слова: 07-03-158S, методична робота, вчителі, історія, суспільні дисципліни
Шифр: 07-03-158S
Тематики: Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка
Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка > 14.03 Середня освіта (Історія)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Суспільних дисциплін
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 01 Квіт 2024 11:17
Останні зміни: 01 Квіт 2024 11:17
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/29780
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року