Методичні вказівки до виконання курсової роботи з «Методики навчання суспільних дисциплін і громадянської освіти» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 014 Середня освіта (Історія) денної та заочної форми навчання.

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

07-03-380М Олексін, Ю. П. та Шевчук, Т. Є. (2024) Методичні вказівки до виконання курсової роботи з «Методики навчання суспільних дисциплін і громадянської освіти» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 014 Середня освіта (Історія) денної та заочної форми навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
07-03-380М.pdf

Download(381kB)

Анотація

Мета вказівок: предметно-методична підготовка студентів до викладання суспільствознавчих дисциплін у системі загальної середньої освіти, складовими якої мають бути, по - перше, професійні знання (концептуальні основи та нормативна база навчання суспільствознавчих дисциплін у середній школі; структура та зміст суспільствознавчих предметів; дидактичні засади теорії та методики навчання суспільствознавчих дисциплін; результати навчальної діяльності учнів з суспільствознавчих дисциплін і система оцінювання); по - друге, вміння і навички, що визначають професіограму вчителя суспільствознавчих дисциплін; по - третє, досвід організації та проведення уроків (їх елементів) і позаурочних заходів з суспільствознавчих дисциплін, формування у студентів прагнення до професійного саморозвитку і самовдосконалення. Завдання курсу: формування предметно-методичної компетентності вчителя суспільствознавчих дисциплін, яку складають: • практико-орієнтовані знання з предмета навчання, розуміння принципів, концептуальних ідей, закладених у тій або іншій методиці чи технології навчання суспільствознавчих дисциплін; • володіння широким спектром окремих методів, прийомів і способів проектування, організації й управління навчально-виховним процесом у школі з предметів освітньої галузі «Суспільствознавство»; • уміння співвіднести логіку побудови системи методів навчання суспільствознавчих дисциплін, організації навчальної діяльності школярів у рамках певного навчального предмета (права, громадянознавства, економіки, тощо) із реальними особистісними характеристиками учнів, що забезпечують правильність вибору дидактичного засобу, методу чи прийому; • здатність до рефлексії й саморозвитку в процесі реалізації тієї або іншої педагогічної методики чи технології та коригування в рамках закладених у ній принципів і концептуальних ідей.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 07-03-380М
Шифр: 07-03-380М
За видами робіт: Курсова робота (проект)
Тематики: Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка
Шифр галузі знань > 1 Освіта/Педагогіка > 14.03 Середня освіта (Історія)
Підрозділи: Навчально-науковий інститут економіки та менеджменту > Суспільних дисциплін
Користувач, що депонує: В. Є. Перелигіна
Дата внесення: 18 Черв 2024 11:36
Останні зміни: 18 Черв 2024 11:36
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/30158
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року