Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Санітарний контроль, стандартизація та сертифікація продукції рибництва» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Охорона, відтворення та раціональне використання гідробіоресурсів» спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» денної та заочної форм навчання

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-03-168М Полтавченко, Т. В. та Солодка, Т. М. та Кучерова, А. В. (2024) Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Санітарний контроль, стандартизація та сертифікація продукції рибництва» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за освітньо-професійною програмою «Охорона, відтворення та раціональне використання гідробіоресурсів» спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» денної та заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-03-168М.pdf

Download(708kB)

Анотація

Дисципліна «Санітарний контроль, стандартизація та сертифікація продукції рибництва» є важливим елементом професійної підготовки студентів у сфері рибництва та рибопереробки. Вона спрямована на оволодіння сучасними підходами до забезпечення безпеки та якості рибної продукції, а також ознайомлення з міжнародними стандартами і вимогами у цій сфері. Дана дисципліна включає в себе вивчення технологічних процесів, методів контролю якості та сертифікації, а також практичне засвоєння нормативно-правової бази, необхідної для регулювання діяльності у галузі рибництва. Також у цій дисципліні студентам пропонується ознайомитися більш детально із системою якості НАССР (HACCP) — це підхід до управління безпекою харчових продуктів, який ґрунтується на аналізі ризиків та контролі критичних точок у виробничому процесі. Абревіатура HACCP означає «Hazard Analysis and Critical Control Points» (аналіз ризиків та критичні контрольні точки). Головна ідея НАССР полягає в тому, щоб ідентифікувати потенційні небезпеки (ризики) у виробничому процесі та приймати заходи для їх контролю з метою запобігання можливим негативним наслідкам для здоров'я споживачів. Система НАССР є важливим інструментом для забезпечення безпеки та якості харчових продуктів та вимагає співпраці всіх учасників виробничого процесу — від сировини до кінцевого споживача.

Тип елементу : Методичне забезпечення
Ключові слова: 05-03-168М, санітарний контроль, стандартизація, сертифікація продукції рибництва
Шифр: 05-03-168М
За видами робіт: Конспект лекцій
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 207 Водні біоресурси та аквакультура
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Водних біоресурсів
Користувач, що депонує: libr_1 Г. Д. Колюхова
Дата внесення: 22 Жов 2024 10:00
Останні зміни: 22 Жов 2024 10:00
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/31310
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року