Силабус навчальної дисципліни «Технологія переробки риби та стандартизація продукції аквакультури» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Водні біоресурси та аквакультура», за спеціальністю 207 "Водні біоресурси та аквакультура"

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року

05-03-79S Гриб, Й. В. (2024) Силабус навчальної дисципліни «Технологія переробки риби та стандартизація продукції аквакультури» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Водні біоресурси та аквакультура», за спеціальністю 207 "Водні біоресурси та аквакультура". [Силабус]

[img] Text
05-03-79S.pdf

Download(294kB)

Анотація

Мета навчальної дисципліни - Забезпечити студентів знаннями, необхідними для ефективної організації технологічних процесів переробки риби, контролю якості та стандартизації продукції аквакультури. Вивчення дисципліни спрямоване на підготовку фахівців, здатних використовувати сучасні технології для забезпечення безпеки та конкурентоспроможності продукції рибної промисловості. Основні завдання: 1. Вивчення основних процесів переробки риби та морепродуктів: Технології охолодження, заморожування, соління, копчення, консервування тощо. Особливості переробки різних видів риб та морепродуктів. 2. Ознайомлення з нормативно-правовою базою: Стандарти та технічні регламенти, які регулюють якість продукції аквакультури. Міжнародні стандарти, зокрема ISO та HACCP. 3. Забезпечення безпечності продукції: Методи оцінки якості та безпечності сировини. Застосування лабораторних методів контролю якості. 4. Розробка нових видів продукції: Інноваційні підходи до переробки та упаковки риби. Екологічні аспекти виробництва продукції аквакультури. 5. Управління технологічними процесами: Організація виробничих процесів на підприємствах рибної галузі. Оптимізація ресурсів та енергоефективність. 6. Вивчення логістики та зберігання продукції: Особливості транспортування і зберігання рибної продукції. Підтримання якості в умовах холодового ланцюга. 7. Розвиток аналітичного мислення: Аналіз тенденцій ринку рибної продукції. Використання статистичних даних для прогнозування потреб ринку.

Title in English

SYLLABUS Technology of processing of fish and standardization of products of aquiculture ОК 1.29 Code in Degree Programme Level of Education: Вachelor's (first) 20 Field of Knowledge Agricultural Sciences and Food 207 Field of Study Aquatic Bioresources and Aquaculture Degree Programme: Aquatic Bioresources and Aquaculture

Тип елементу : Силабус
Додаткова інформація: попередня версія силабусу 05-03-28S
Ключові слова: 05-03-79S, технологія, переробка, риби, стандартизація, продукція, аквакультура
Шифр: 05-03-79S
Тематики: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство
Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 207 Водні біоресурси та аквакультура
Підрозділи: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Водних біоресурсів
Користувач, що депонує: Н.В. Тарасюк
Дата внесення: 15 Січ 2025 11:31
Останні зміни: 15 Січ 2025 11:31
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/32283
Перегляд елементу Перегляд елементу

Завантажень

Завантажень за місяць протягом останнього року