05-06-91S Корчик, Н. М. (2024) Силабус навчальної дисципліни «Харчова хімія» для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». [Силабус]
Text
05-06-91S.pdf Download(455kB) |
Анотація
В дисципліні «Харчова хімія» основну увагу приділено вивченню уявлень хімічної науки, основним законам і поняттям класичної хімії. Основному змісту хімічного складу їжі та хімію виробництва продуктів харчування, стан речовин у розчинах, білки, ліпіди, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини у продуктах харчування, харчові добавки, природні токсиканти та забруднювачі, зернові продукти, цукор, олії та жири, кондитерські вироби, овочі, фрукти, ягоди, напої та молочні продукти, м’ясні продукти, птахи та риба, хімічна основа приготування їжі, хімія травлення, основи раціонального харчування, що є важливим в контексті розширення знань, які студенти отримують в ході вивчення обов’язкових дисциплін згідно відповідної ОПП. Мета вивчення навчальної дисципліни – освоїти склад мікро- та макронутрієнтів продовольчої сировини і харчових продуктів, а також їх властивості та перетворення при виробництві і зберіганні харчів. Завдання дисципліни - формування необхідних знань з позицій хімічної логіки про чинники, що забезпечують якість готової харчової продукції; здобуття та удосконалення студентами нових знань з хімічного складу рослинної харчової сировини, продуктів її переробки та хімічних перетворень, які протікають в них при зберіганні та в процесі харчування людини, ознайомлення з сучасними методами дослідження; формування у студентів відповідальності за виробництво якісних харчових продуктів від яких залежить здоров’я людини; формування навичок спрямованого регулювання процесів, які забезпечують якісні характеристики харчових систем; набуття необхідних вмінь та навичок для майбутньої дослідницької, викладацької та виробничої діяльності у готельно-ресторанній справі.
Title in English
SYLLABUS Food chemistry Code in Degree ЦПП 2.15 Programme Level of Education Bachelor’s (first) 24 Field of Knowledge Service sector 241 Field of Study Hotel and Restaurant Business Degree Programme Hotel and Restaurant Business
Тип елементу : | Силабус |
---|---|
Додаткова інформація: | попередня версія силабусу 05-06-030S |
Ключові слова: | 05-06-91S, харчова хімія |
Шифр: | 05-06-91S |
Тематики: | Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа |
Підрозділи: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Туризму та готельно-ресторанної справи |
Користувач, що депонує: | Н.В. Тарасюк |
Дата внесення: | 28 Січ 2025 10:53 |
Останні зміни: | 28 Січ 2025 10:53 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/32586 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року