Стахів, О. А. та Адамчук, Т. Л. та Stakhiv, О. А. та Adamchuk, T. L. (2017) ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ ЯК ФАКТОР ЕФЕКТИВНОСТІ ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування (1(77)). с. 28-37.
|
Text
Ve774 зах.pdf Download(174kB) | Перегляд |
Анотація
В статті розкрито сутність категорії «економічна стійкість підприємства», визначено особливості її забезпечення в сільському господарстві та здійснено її оцінку за різними моделями. Показано, що тільки економічно стійке підприємство може забезпечити високий рівень конкурентоспроможності.
Title in English
ECONOMIC SUSTAINABILITY AS A FACTOR OF EFFICIENCY AND COMPETITIVENESS OF AGRICULTURAL ENTERPRISES
English abstract
In a market environment, competition is an effective mechanism for regulating the economy, contributing to the survival of the most economically sustainable enterprises. Increasing economic sustainability is a complex process of managing agricultural enterprises. The article describes the essence of the category «economic stability of the enterprise», specifies the peculiarities of its provision in agriculture and evaluates it according to different models. Market competition is based on the full independence of enterprises that have the means to produce quality products that meet the requirements of the market and provide demand for it. Sustainability of the company is achieved for a long period. It is shown that only an economically stable company can provide a high level of competitiveness. Economic stability in agriculture must be based on the principle of effective use of the main factors of production.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Ключові слова: | економічна стійкість, сільськогосподарське підприємство, конкурентоспроможність підприємства, оцінка рівня стійкості, economic stability, agricultural enterprise, competitiveness of the enterprise, assessment of the level of stability |
УДК: | 631.155:658.511 |
Бібліографічний опис: | Стахів О. А. Економічна стійкість як фактор ефективності та конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств / О. А. Стахів, Т. Л. Адамчук // Вісник НУВГП. Економічні науки : зб. наук. праць. – Рівне : НУВГП, 2017. – Вип. 1(77). – С. 28-37. |
Тематики: | Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Економічні науки" > 2017 > Вісник 1 Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Економічні науки" > 2017 |
Користувач, що депонує: | С. В. Бойчук |
Дата внесення: | 29 Трав 2018 10:16 |
Останні зміни: | 29 Трав 2018 10:16 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/9720 |
Перегляд елементу |
Завантажень
Завантажень за місяць протягом останнього року