ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ПРІСНОВОДНОЇ ЖИВОЇ РИБИ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМИ НАССР

Downloads

Downloads per month over past year

Полтавченко, Т. В. and Богатко, Н. М. and Парфенюк, І. О. and Poltavchenko, T. V. and Bohatko, N. M. and Parfeniuk, I. O. (2018) ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ПРІСНОВОДНОЇ ЖИВОЇ РИБИ ЗА ДОПОМОГОЮ СИСТЕМИ НАССР. Вісник Національного університету водного господарства та природокористування (1(81)). pp. 134-141.

[img]
Preview
Text
Vs8113 зах.pdf

Download(145kB) | Preview

Abstract

Нині у водоймах Рівненської області не проводиться промисловий вилов риби, проте прісноводна риба є одним з найбільш необхідних продуктів для життєдіяльності людини, оскільки має високу поживну цінність. Жива риба є джерелом вітамінів, мікро- та макроелементів. Крім того, вміст цих речовин в ній значно вищий ніж у замороженій рибі. Людям необхідно включати її у раціон, проте, прісноводна риба піддається впливу різних чинників, які здатні знижувати її якість. Тому необхідно контролювати показники, які визначають її безпечність.

Title in English

PROVIDING QUALITY AND SECURITY OF FORESEEN LIVESTOCK FISH BY HACCP SYSTEM

English abstract

At present, there are no industrial fish catches in the Rivne Region. However, freshwater fish is one of the most essential products for human life, since it has a high nutritional value. Live fish is a source of vitamins, micro - and macro elements. In addition, the content of these substances in it is much higher than in frozen fish. People need to include it in a diet. However, freshwater fish are exposed to various factors that can reduce its quality. Therefore, it is necessary to monitor indicators that determine its safety.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: показники безпеки, якість продукції, методики досліджень, ГОСТ, ДСТУ, СОУ, радіонукліди, важкі метали, пестициди, мікробіологічні показники, система НАССР, критичні точки, safety indicators, product quality, research methods, GOST, DSTU, SOU, radionuclides, heavy metals, pesticides, microbiological indicators, HACCP system, critical points
УДК: 639.3.09 (477.81)
Бібліографічний опис: Полтавченко Т. В. Забезпечення якості та безпеки прісноводної живої риби за допомогою системи НАССР / Т. В. Полтавченко, Н. М. Богатко, І. О. Парфенюк // Вісник НУВГП. Сільськогосподарські науки : зб. наук. праць. - Рівне : НУВГП, 2018. - Ч. 1(81). - С. 134-141.
Subjects: Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2018 > Вісник 1
Видання університету > Вісник НУВГП > серія "Сільськогосподарські науки" > 2018
Видання університету
Depositing User: С. Й. Гипчинська
Date Deposited: 17 Apr 2019 11:31
Last Modified: 17 Apr 2019 11:31
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/14679

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year