Робоча програма навчальної дисципліни «Харчова хімія» для здобувачів вищої освіти (бакалаврського) рівня, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". Program of the Discipline "FOOD CHEMISTRY" specialty 241 «Hotel-restaurant business»

Downloads

Downloads per month over past year

05-06-57 Корчик, Н. М. (2019) Робоча програма навчальної дисципліни «Харчова хімія» для здобувачів вищої освіти (бакалаврського) рівня, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". Program of the Discipline "FOOD CHEMISTRY" specialty 241 «Hotel-restaurant business». [Робочі програми]

[img]
Preview
Text
05-06-57 (1).pdf

Download(959kB) | Preview

Abstract

Дисципліна "Харчова хімія" грунтується на сучасних уявленнях хімічної науки, основних законах і поняттях класичної хімії і ставить за мету дати студентам сучасні знання про основний зміст хімічного складу їжі та хімію виробництва продуктів харчування, стан речовин у розчинах, білки, ліпіди, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини у продуктах харчування, харчові добавки, природні токсиканти та забруднювачі, зернові продукти, цукор, олії та жири, кондитерські вироби, овочі, фрукти, ягоди, напої та молочні продукти, м’ясні продукти, птахи та риба, хімічна основа приготування їжі, хімія травлення, основи раціонального харчування. Дисципліна "Харчова хімія" передує вивченню спеціальних дисциплін студентами спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа", тому основну увагу приділено вивченню загальної хімії, розчинам, хімії білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та їх біологічної функції в харчових продуктах. Предметом вивчення навчальної дисципліни є хімічний склад їжі та хімії виробництва продуктів харчування. The course "Food Chemistry" is based on modern concepts of chemical science, basic laws and concepts of classical chemistry and aims to give students current knowledge about the basic content of chemical composition of food and food production chemistry; state of substances in solutions; proteins, lipids, carbohydrates, vitamins, minerals in foods; nutritional supplements; natural toxicants and contaminants; cereals, sugar, oils and fats; confectionery; vegetables, fruits, berries; beverages and dairy products; meat products, birds and fish; chemical basis of cooking; digestive chemistry; basics of rational nutrition. Discipline "Food Chemistry" precedes the study of subjects special disciplines by the students of a speciality 241 " Hotel-restaurant business". Therefore, the main attention is paid to the study of general chemistry, solutions, chemistry of proteins, oils, carbohydrates, vitamins and their biological functions in food products. The subject of study of discipline is the chemical composition of food and food production chemistry

Item Type: Робочі програми
Uncontrolled Keywords: 05-06-57, неорганічні сполуки, органічні сполуки, їжа, травлення, харчування, виробництво, перетворення, харчові добавки, inorganic compounds, organic compounds, digestion, food, nutrition, production, solutions, convertion, nutrition supplements
Шифр: 05-06-57
Subjects: Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування
Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа
Divisions: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Хімії та фізики
Depositing User: Ірина Понаріна
Date Deposited: 02 Dec 2019 10:20
Last Modified: 02 Dec 2019 10:20
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/16538

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year