Методичні вказівки до виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Годівля риб» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Водні біоресурси та аквакультура» спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» денної і заочної форм навчання

Downloads

Downloads per month over past year

05-03-89 Петрук, А. М. (2020) Методичні вказівки до виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Годівля риб» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Водні біоресурси та аквакультура» спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» денної і заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-03-89.pdf

Download(448kB)

Abstract

У сучасному світовому у рибництві існує тривала і стійка тенденція - значення кормів і годівлі риб з підвищенням рівня інтенсифікації неухильно зростає. Вона, безсумнівно, і надалі зберігатиме свою актуальність. Цей чинник нині є одним з головних, що визначає собівартість продукції і загальний, тобто комерційний ефект виробництва, а іноді і його доцільність. Опанування принципами раціонального використання кормів та сучасними методами годівлі риби відкриває перед фахівцем можливості істотного зниження витрат кормів на одиницю рибо продукції. Ця обставина поряд з економічними позитивними результатами має певне природоохоронне значення, що логічно випливає з енергоресурсозбереження, поліпшення екологічної ситуації за рахунок істотного зменшення тиску на навколишнє середовище. Сучасні і конкретні умови надають виняткового значення якісним показникам сировини, яку використовують для отримання харчової продукції. Саме тому загальне поліпшення екологічних умов виробництва у поєднанні із застосуванням екологічно чистих кормів забезпечить одержання товарної продукції на рівні сучасних світових вимог стосовно її якості, дасть вітчизняному і світовому ринку конкурентоспроможну продукцію без обмежень. Основними завданнями практичного курсу з дисципліни «Годівля риб» є: Знати: - анатомічні та фізіологічні особливості живлення риб; - властивості кормів тваринного і рослинного походження; - особливості використання зернових кормів злакових та бобових; - особливості використання відходів промислових виробництв, кормів хімічного походження та мікробіологічного синтезу; - особливості годівлі різних вікових груп; - технологію годівлі риб. Вміти: скласти рецепти комбікормів для риб; - правильно підібрати норми годівлі для основних видів риб та скласти кормові суміші; - розраховувати необхідну кількість корму; - організувати годівлю риб на місцях; - механізувати годівлю риб.

Item Type: Методичне забезпечення
Uncontrolled Keywords: 05-03-89, годівля риб
Шифр: 05-03-89
За видами робіт: Курсова робота (проект)
Subjects: Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 207 Водні біоресурси та аквакультура
Divisions: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Водних біоресурсів
Depositing User: libr_1 Г. Д. Рожанчук
Date Deposited: 17 Apr 2020 16:11
Last Modified: 17 Apr 2020 16:11
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/17718

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year