05-01-37S Мороз, О. С. (2022) Силабус навчальної дисципліни "Овочівництво" для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою "Агрономія", за спеціальністю 201 "Агрономія". [Силабус]
Text
05-01-37S.pdf Download(1MB) |
Abstract
Більшість овочевих культур у порівнянні із польовими вимогливіші до умов вирощування (вологи, рівня ефективної родючості грунту, тепла, освітлення), що визначає особливості їх агротехніки. Представлений курс містить базові відомості, необхідні для розуміння технологічних особливостей вирощування овочевих культур, якісного планування та організації виробничого процесу в умовах відкритого та закритого грунту. Мета навчальної дисципліни “Овочівництво” полягає у формуванні у студентів міцних знань щодо біологічних особливостей та технологій вирощування овочевих культур і умінь по отриманню високоякісної овочевої продукції в умовах закритого та відкритого грунту. Основними завданнями навчальної дисципліни є: -вивчення стану і перспектив розвитку овочівництва в Україні і за кордоном, сучасних тенденцій та напрямків овочівництва; -вивчення біологічних особливостей овочевих культур і способів їх розмноження; -вивчення науково-обґрунтованих технологій вирощування розсади у парниках, розсадних теплицях і в розсадниках відкритого ґрунту; -вивчення технологій вирощування високого товарного врожаю овочевих культур з мінімальними затратами праці в зональному розрізі; -забезпечення захисту рослин від бур'янів, шкідників і хвороб, як основної умови для виробництва високих і сталих врожаїв овочевих рослин. Студенти повинні вміти: - застосовувати на практиці базові знання з біології розвитку овочевих культур на основі чого планувати науково-обґрунтовану технології вирощування овочевих культур; - визначати для конкретних умов оптимальні рішення сівозміни, обробітку ґрунту, системи удобрення та захисту овочевих культур для отримання максимальної врожайності; - розробляти комплексні технологічні карти вирощування овочів в умовах відкритого та закритого ґрунту; - реалізовувати на практиці запроектовану технологічну схему вирощування овочів.
Title in English
SYLLABUS Vegetable growing ОК 24 Code in Educational Program Educational level: Bachelor’s (first) 20 Fields of knowledge Agricultural sciences and food 201 Speciality Agronomy Educational Program: Agronomy
Item Type: | Силабус |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | 05-01-37S, овочеві культури, групи овочевих культур, вирощування розсади, овочеві сівозміни, удобрення овочів |
Шифр: | 05-01-37S |
Subjects: | Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство Шифр галузі знань > 20 Аграрні науки та продовольство > 201 Агрономія |
Divisions: | Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Агрохімії, ґрунтознавства та землеробства |
Depositing User: | libr_1 Г. Д. Колюхова |
Date Deposited: | 23 Mar 2022 15:28 |
Last Modified: | 23 Mar 2022 15:28 |
URI: | http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/23222 |
Actions (login required)
View Item |
Downloads
Downloads per month over past year