Методичні вказівки до виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання

Downloads

Downloads per month over past year

05-08-149М Конарівська, О. Б. (2024) Методичні вказівки до виконання курсової роботи з навчальної дисципліни «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання. [Методичне забезпечення]

[img] Text
05-08-149М.pdf

Download(468kB)

Abstract

Успіх будь-якого бізнесу, у тому числі і готельно-ресторанного, залежить від ретельно продуманої ідеї, яку керівництво підприємства аналізує і фіксує в документі. Якщо підприємство сфери гостинності не враховує ризики і не вносить пропозиції щодо перспектив свого розвитку, то воно зазнає збитків. Щоб уникнути помилок в майбутньому, потрібно розробляти бізнес-плани проєктів, які дають змогу визначити рівень життєздатності і стійкості підприємства, виявити його сильні і слабкі сторони, конкретизувати стратегії розвитку через систему кількісних і якісних показників, забезпечити підтримку з боку інвесторів та акціонерів, знизити ризики господарської діяльності. Подальший розвиток готельно-ресторанного бізнесу вимагає підвищення конкурентоспроможності підприємств сфери гостинності на внутрішньому й світовому ринках. Тому, в сучасних умовах потрібно фахівцям, при розробці бізнес-плану, особливу увагу приділяти не тільки визначенню очікуваного обсягу прибутку від реалізації бізнес-ідеї, а й вивченню умов на ринку готельно-ресторанних послуг, виявленню можливостей розширення обсягів їх реалізації у майбутньому, можливих джерел фінансування проєкту з урахуванням умов отримання кредиту та строків його погашення. Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» містять рекомендації щодо виконання курсової роботи. Метою написання курсової роботи з освітнього компоненту «Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві» є розширення та поглиблення набутих теоретичних знань, розвиток навичок їх практичного використання при розв’язуванні конкретних задач організації роботи підприємств сфери гостинності в цілому, формування вмінь самостійного розв’язання конкретних професійних завдань, розробка та обґрунтування шляхів удосконалення механізмів організації ефективної роботи досліджуваних закладів. Інформаційною базою для виконання курсової роботи є законодавчі й нормативно-правові акти України; дані Держкомстату України та обласних управлінь статистики; статистичні, інформаційно-аналітичні та нормативно-методичні матеріали ДАРТ, Управлінь обласних державних адміністрацій, матеріали міжнародних конференцій, каталоги готелів, рекламні проспекти, прес-релізи, корпоративні звіти та інші документи готельних підприємств, матеріали з мережі Інтернет, публікації у вітчизняній і закордонній науковій літературі й періодичній пресі.

Item Type: Методичне забезпечення
Uncontrolled Keywords: 05-08-149М, бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві
Шифр: 05-08-149М
За видами робіт: Курсова робота (проект)
Subjects: Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування
Шифр галузі знань > 24 Сфера обслуговування > 241 Готельно-ресторанна справа
Divisions: Навчально-науковий інститут агроекології та землеустрою > Туризму та готельно-ресторанної справи
Depositing User: libr_1 Г. Д. Колюхова
Date Deposited: 29 Jan 2024 10:45
Last Modified: 29 Jan 2024 10:45
URI: http://ep3.nuwm.edu.ua/id/eprint/28945

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year